Αγρότες Χανίων: “Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους”

Κανένα σχόλιο

H Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις συνθήκες μίας καταστροφικής χρονιάς και τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων από την κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα ότι όλη της η προσοχή και τα μέτρα που παίρνει είναι για να στηρίξει τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους και τους εφοπλιστές.

"Sponsored links"

Μετά την χορήγηση των αγροτικών ενισχύσεων που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είδαν ότι τελικά δεν πιστώθηκαν όλα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους όπως περίμεναν να γίνει.

Η κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες ειδικά τον τελευταίο χρόνο είναι απελπιστική. Πέρσι είχαμε μια καταστροφική χρονιά για το λάδι με δεκάδες εκατομμύρια ζημιά για τους ελαιοπαραγωγούς των Χανίων για την οποία δεν πήραν καμία αποζημίωση. Η τιμή του λαδιού βυθίστηκε στα τάρταρα αφού ήταν ποιοτικώς υποβαθμισμένο.

Φέτος που είναι μια καλή χρονιά σε σχέση με την ποιότητα η τιμή παραμένει χαμηλά αφού τα 2,60 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, για το εξτρά παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Τα κτηνοτροφικά προϊόντα μένουν απούλητα ή πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Οι
ζημιές που έγιναν από τις πλημμύρες του 2019 όπου καταστράφηκαν ολόκληρες εκτάσεις από δενδρώδεις καλλιέργειες δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα.

Οι αγρότες περίμεναν με την αποπληρωμή των ενισχύσεων να καλύψουν κάποια από τα έξοδα που τους πνίγουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν. Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση που όπως και οι προηγούμενες εφαρμόζει και σε συνθήκες πανδημίας κατά γράμμα την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ που στοχεύει στην συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων.

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και το πιο βασικό να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις