Αγωνιστική Παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Νίκος Παπαντωνάκης *

Είναι οι αγώνες των συνταξιούχων αναποτελεσματικοί, όπως ένα μέρος των συνταξιούχων διατείνεται;

Η πείρα των προηγούμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ου πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα όλων των συνταξιοδοτικών οργανώσεων απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Οι επιτυχημένες και μαζικές Πανελλήνιες και περιφερειακές κινητοποιήσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιστρέψει γύρω στα 700 εκατ. ευρώ υπό τύπο ελεημοσύνης βαφτίζοντάς τα ως 13ο μισθό,

"Sponsored links"

Επίσης η τελευταία Παναττική διαμαρτυρία ανάγκασε το Υπουργείο στην επιστροφή των παρανόμως παρακρατημένων από τις συντάξεις μας χωρίς να χρειάζεται η ατομική προσφυγή κάθε συνταξιούχου.

Επίσης το αφορολόγητο θα είχε μειωθεί 3 χρόνια πριν αν δεν τους καθυστερούσαν οι κινητοποιήσεις.

Εμείς βέβαια οι συνταξιούχοι πρέπει συνεχώς να τους στέλνουμε το μήνυμα, με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλων των ταμείων η χρονιά αυτή θα είναι καθοριστική για τις συντάξεις όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και των επόμενων γενεών. Η γενιά η δικιά μας έβαλε τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης. Ότι κερδήθηκε δεν χαρίστηκε. Οι εισφορές μας πληρώθηκαν με ιδρώτα και αίμα. Άρα μόνο με τον αγώνα μας θα πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε. Πρέπει να μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Γι’ αυτό λοιπόν δηλώνουμε όλοι συμμετοχή στα σωματεία μας για την Παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 20 Απρίλη.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Αγορά στις 9 π.μ. δωρεάν.

Δεν μας ταιριάζει ο καναπές.

* Μέλος Διοίκησης ΠΟΣ-ΟΑΕΕ

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις