Αγωνιστική συνεργασία επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων: Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό

Κανένα σχόλιο

Aνακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ Χανίων:

Δυναμώνουμε των αγώνα μας για προστασία της υγείας, για αξιοπρεπές εισόδημα!

Συνάδελφοι, συναδελφισσες

"Sponsored links"

Το δεύτερο lockdown είναι μια εγκληματική πράξη της κυβερνητικής πολιτικής που ήρθε σαν αποτέλεσμα της έλλειψης έγκαιρων και ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ τους τελευταίους μήνες ;

Δε ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας (προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ,δημιουργία ΜΕΘ κ.α. ).Ένα σύστημα υγείας που τις τελευταίες μέρες πιάνει τα όριά του. Είναι πρόκληση για τον λαό η κυβέρνηση να μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 570 εκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Άνοιξε τον τουρισμό με μοναδικό στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των αερομεταφορών, των εφοπλιστών παίζοντας κορώνα γράμματα την προστασία του πληθυσμού και των επισκεπτών

Άφησε ανεξέλεγκτη την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κύρια στα καράβια και στα αεροπλάνα και άφησε να συνωστίζεται καθημερινά ο κόσμος.

Άνοιξε τα σχολεία χωρίς να παρθούν υπόψη από την κυβέρνηση οι προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές) που πρότειναν 15 μαθητές ανά τάξη ,πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κ.α.

Επιδότησε απλόχερα ΜΜΕ, μεγαλοξενοδοχους ,μεγάλες επιχειρήσεις ,αεροπορικές εταιρείες κ.α,. Προτίμησε να κυνηγά με τη μεζούρα τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, να κλείνει τους περιπτεράδες, τις λαϊκές αγορές. Μάλιστα σε χώρους εργαζόμενων  όπως σε τρόφιμα – ποτά, σε Σούπερ-μάρκετ, και αλλού δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους.   .

Μέχρι που θα φτάσει η κοροϊδία;

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

  • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό του Γενικού  νοσοκομείου Χανίων  και  κάθε δομής ΠΦΥ. Αύξηση  του αριθμού ΜΕΘ. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αύξηση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας και όχι μείωση όπως  προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021.


Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις υποσχέσεις της

"Sponsored links"

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Το δεύτερο lockdown θα μειώσει παραπέρα το εισόδημα, θα διογκώσει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι.

Μας λένε μονότονα ότι οι διεκδικήσεις μας, για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών- δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας, δεν μας πείθουν. Ξέρουμε καλά ότι την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια  σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες, ακόμα και για νέους νατοϊκούς εξοπλισμούς. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα. Ενδεικτικά 5 δις παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός από την φορολογία της λαϊκής οικογένειας .

Ταυτόχρονα με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι τράπεζες βάζουν χέρι στα σπίτια και τα μαγαζιά, με νέα διάταξη διευρύνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Φέρανε νόμο που βάζει “στο γύψο” τις διαδηλώσεις, γιατί ετοιμάζονται να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, γιατί διατηρούν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ιδιώνυμο αδίκημα το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν μας ξεγελούν πια, τους έχουμε καταλάβει. Είναι αδίστακτοι.

Αρκετά πληρώσαμε στην προηγούμενη κρίση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών, ξενοδόχων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών !

Αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει! Απορρίπτουμε τις προκλητικές δικαιολογίες της κυβέρνησης που εγκαλεί όποιον κινητοποιείται. Δεν το κάνει για την προστασία της υγείας του λαού, αλλά για να περάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Το λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαδηλώνει παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας όσων συμμετέχουν, σε αντίθεση με την ίδια που έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο.

Απαιτούμε:

– Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού

– Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

– Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο , μικρό επαγγελματία να πάρει τη θέση του στον αγώνα στο πλάι των εργαζομένων ,των μικρών αγροτών όλων αυτών που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές .Να διεκδικήσουμε την άμεση υλοποίηση των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις