22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αγωνιστική συσπείρωση γονέων δήμου Χανίων: “Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά – Θέλουμε μόρφωση, υγεία, ασφάλεια σε όλα τα σχολεία”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική συσπείρωση γονέων δήμου Χανίων αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των μαθητών και ζητά τη λήψη μέτρων:

Μια νέα,  ιδιαίτερη ,σχολική χρονιά είναι στην αρχή  γεμάτες προσδοκίες και όνειρα από μαθητές και γονείς. Η κακή  κατάσταση όμως που επικρατεί στα  σχολεία μεγαλώνει την αγωνία μας .Μια κατάσταση που εν μέσω πανδημίας είναι επικίνδυνη για τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς την κοινωνία ολόκληρη.

Τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης κινητοποιούν τους μαθητές με κεντρικό αίτημα να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την ισότιμη μόρφωση .Εμείς από την πλευρά μα χαιρετίζουμε τους μαθητές που μέσα από συλλογικές διαδικασίες κινητοποιούνται για τα αυτονόητα, την μόρφωση και την υγεία.

Η κυβέρνηση  αλλά και η τοπική διοίκηση (δήμος περιφέρεια) έχουν την απόλυτη ευθύνη για το ότι μήνες τώρα δεν πήραν  ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.  Αντί λοιπόν το υπουργείο παιδείας να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών (που αποτελούν και αιτήματα των γονιών ) όπως,

  • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
  • μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
  • με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

προσπαθεί με κάθε τρόπο να συκοφαντήσει τους αγώνες  των παιδιών μας. Καταδικάζουμε τις ενέργειες στελεχών της εκπαίδευσης  που αντί να ακούσουν τα αιτήματα των μαθητών, κατά εντολή των προϊσταμένων τους απειλούν με εισαγγελικές παρεμβάσεις, φωνάζουν την αστυνομία στα σχολείαΗ  κυβέρνηση να σταματήσει την προσπάθεια της τρομοκράτησης και της συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παιδιών και των γονιών τους.

Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση γονέων να σταθούν  απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να  ποινικοποιήσει, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.Έχουμε υποχρέωση σαν γονείς να βρεθούμε στο πλάι  των παιδιών μας

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 1/10  στις 10:30 στην Πλατεία της Αγοράς

Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα μας: τη μόρφωση και την υγεία.

Τα εκλεγμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Χανίων

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...