21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων: “Η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων διατύπωσε θέσεις υπεράσπισης των νομοσχεδίων που μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο”

Ημερομηνία:

Στις 17/02/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Χανίων. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση γονέων στην συνεδρίαση έθεσαν στην συζήτηση για άλλη μια φορά την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι γονείς, τα παιδιά τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά και απαίτησαν λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Χανίων:

«Τα αιτήματα που θέσαμε προς ψηφοφορία, αποτελούν θέσεις και απόψεις αρκετών συλλόγων γονέων του δήμου μας. Το τελευταίο διάστημα οι σύλλογοι αυτοί συντόνισαν την δράση τους και διεκδίκησαν λύσεις συντονίζοντας την δράση τους με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης γονέων όχι μόνο δεν μπήκε μπροστά ως όφειλε για να διεκδικήσει λύσεις αλλά φάνηκε ξεκάθαρα η στήριξη που παρέχει στην πολιτική του Υπουργείου.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων διατύπωσε θέσεις υπεράσπισης των νομοσχεδίων του Υπουργείου που μετατρέπουν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο, πετσοκόβει την όποια γενική μόρφωση είχε απομείνει στο σχολείο. Αρνήθηκαν να κάνουν κριτική σε νομοσχέδια όπως η θέσπιση της Τράπεζας Θεμάτων, η ελάχιστη βάσης εισαγωγής από τα πανεπιστήμια, που θα πετάξουν εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ν.Χανίων διατύπωσε την άποψη σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ ότι: «Όποιος εκπαιδευτικός δεν μπορεί να βαθμολογήσει τους μαθητές, να πάει σπίτι του», θεωρώντας, όπως λέει και το υπουργείο, ότι στην ουσία η τηλεκπαίδευση είναι το ίδιο πράγμα με την δια ζώσης διδασκαλία.

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η άποψη ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άρα πρέπει να αποδεχθούμε την τραγική κατάσταση στα σχολεία.

Όλα αυτά την στιγμή που:

 Στοιβάζονται ακόμα και 25 μαθητές σε αίθουσες-κλουβιά, με μοναδικό όπλο τη μάσκα και το άνοιγμα των παραθύρων στο καταχείμωνο.

 Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και τώρα μήνα Φεβρουάριο , μετρώντας ήδη τρεις μήνες σε συνθήκες εγκλεισμού και τηλεκπαίδευσης.

 Με ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας. Ενδεικτικά, στον Δήμο Χανίων, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 106 καθαριστές/ριες για 156 σχολικές μονάδες. Παράλληλα, ήδη στην πλειοψηφία των νηπιαγωγείων η καθαριότητα γίνεται μετά το τέλος του πρωινού ή και του απογευματινού ωραρίου.

Αντικειμενικά τα πρωτόκολλα καθαριότητας κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας (καθαρισμός τουαλετών μετά το διάλειμμα, απολύμανση επιφανειών, κλπ) δεν τηρούνται. Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού στην χώρα μας.

 Με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων που ισχύουν να αφήνουν εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι «ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία». Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προβλέπεται τεστ σε παιδιά που δεν έχουν συμπτώματα, ακόμα και αν έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα οι γονείς ή τα αδέρφια τους. Άρα δεν γίνεται και η αναγκαία ιχνηλάτηση και τα τεστ στη σχολική κοινότητα. Είχαμε επίσης από δ/ντες σχολείων να ζητάνε από τους γονείς να κάνουν τεστ στα παιδιά τους αν θέλουν να επανέρθουν στο σχολείο .Τεστ που πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους .

 Με σχολικά συγκροτήματα ακόμα και 1000 μαθητών( Αμπερια, Κουμπες κ.α ) χωρίς πρόβλεψη για νοσηλευτικό η ιατρικό προσωπικό .Εν έτη 2021 το υπουργείο αναθέτει στους εκπαιδευτικούς να κάνουν ακόμα και τους γιατρούς .Παράλληλα όμως στο φετινό προϋπολογισμό οι δαπάνες για την υγεία είναι μειωμένες κοντά στα 500 εκατομμύρια.

 Με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας να έχει οξυνθεί .Έτσι έχουμε περιπτώσεις μαθητών να συνωστίζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στο σχολείο (Γυμνάσιο ,Λύκειο Βάμου κ.α. ) ενώ σε άλλες περιπτώσεις αναγκάζονται να πληρώσουν για την μετακίνηση τους (ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου , Ακρωτήρι, κ.α.)

"google ad"

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων απευθυνόμαστε στους συλλόγους γονέων, σε κάθε γονιό που αγωνιά με αυτήν την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά! Θέλουμε ανοιχτά σχολεία!

 Καλούμε τους γονείς μέσα από τους συλλόγους γονέων να συντονίσουν την δράση τους, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα, να διεκδικήσουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με υγιεινή και ασφάλεια. Το αίτημα δημόσια, δωρεάν, καθολική και ισότιμη μόρφωση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας.

 Στηρίζουμε τους μαθητές που από τον Σεπτέμβριο συλλογικά διεκδικούσαν ανοιχτά σχολεία με μέτρα και όχι να κλείνουν τα τμήματα το ένα μετά το άλλο.

 Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών ενάντια στο
αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή εν μέσω πανδημίας.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, να προχωρήσουν σε εκλογικές διαδικασίες.

Να κάνουμε τους συλλόγους γονέων κύτταρα διεκδίκησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Διεκδικούμε:

 Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

 Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Να αξιοποιηθούν κτήρια όπως παλιά δημαρχεία ή άλλα δημόσια κτήρια ώστε να επιτευχθεί η αραίωση των μαθητών ανά τμήμα.

 Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών

 Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό.

 Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

 Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο
προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

 Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

 Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλίας.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

 Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.

 Δηλώνουμε την εναντίωσή μας στο αντιεκπαιδευτικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα
Πανεπιστήμια.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Χανίων οι εκλεγμένοι στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Χανίων

Ζωης Σταύρος , Παπαδάκης Μανώλης , Πατσουράκη Ηλέκτρα, Ρηγανάκος Φώτης»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...