«Αθλιότητα και κοροϊδία» χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

"Sponsored links"

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφοροαπαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης!!!

400€ για τους εποχικούς και κατάργηση της επαναπρόσληψης, -500€ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα. Ζεστό χρήμα για τους εργοδότες.

Η καθιέρωση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα δικά τους!

Αυτή είναι η προτεραιότητα τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους, στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού». Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και
των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

Πληρώσαμε την ανάπτυξη – τώρα μας χρεώνουν και τη νέα κρίση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

"Sponsored links"

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
  • ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ.
  • Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

Συνεχίζουμε! Μετά τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και τη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε άμεσα να συνεδριάσουν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου (Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών), να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους με μέτρα υγιεινής, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στην πανελλαδική μέρα δράσης στον επισιτισμό – τουρισμό την Πέμπτη 28 Μαΐου, σε συντονισμό με δεκάδες σωματεία πανελλαδικά.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις