20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αθώους έκρινε το δικαστήριο και τους 9 πολίτες της κατάληψης της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Ημερομηνία:

Αθώοι κηρύχθηκαν και οι 9 πολίτες που βρέθηκαν στο δικαστήριο επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους 48ώρης Γενικής Απεργίας στις 10 και 11 Φλεβάρη του 2012. Η Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου ενώ στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα η συμμετοχή ήταν τεράστια.

Η δίκη ξεκίνησε χθες περίπου στις 2 το μεσημέρι ενώ στο προαύλειο του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί από τις 11 το πρωί δεκάδες πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τους διωκόμενους.

Στη δίκη που έγινε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη.

Τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν ήταν πολλά. Μεταξύ άλλων ανακοίνωση εξέδωσαν οι  τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΑΔΕΔΥ, καθώς πολλές συλλογικότητες και φορείς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος των κατηγορούμενων ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μάρτυρας κατηγορίας (αστυνομικός της ασφάλειας Χανίων) δεν παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος υγείας.

Και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν υπέρ της αθώωσης των κατηγορούμενων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου

Με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος...