25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

“Αιδώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”: Το ΚΙΝΑΛ για την χθεσινή επίσκεψη κυβερνητικών παραγόντων για την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος, Γ.Αρβανιτίδης, έκαναν την παρακάτω δήλωση, σχετικά με την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης, ύστερα από την χθεσινή επίσκεψη Κυβερνητικών παραγόντων στο νησί:

«Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και των Κυβερνητικών Βουλευτών στη Κρήτη, παρουσία και του διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού, αντί να καθησυχαστούν οι πολίτες της Κρήτης, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι πάει ακόμη πιο πίσω ο σχεδιασμός για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την διάθεση εμπαιγμού της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι Κυβερνητικοί υπεύθυνοι, κατά τη προσφιλή πρακτική της Κυβέρνησης, μίλησαν σε αόριστο χρόνο ενώ προανήγγειλαν ότι:

-Για το μεγάλο καλώδιο της Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει ως έργο κοινοτικού ενδιαφέροντος θα αποδεχτούν τη πρόταση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η ΡΑΕ να τροποποιήσει τις αποφάσεις απευθείας ανάθεσης στον ΑΔΜΗΕ και στο SPV «Αριάδνη Interconnection”.

-Για το «μικρό καλώδιο» Κρήτης-Πελοποννήσου δήλωσαν πως βρίσκεται σε φάση κατασκευής με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλίες της προηγούμενης Κυβέρνησης το 2013 η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής είχε ενταχθεί ως υποέργο στη διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Αττικής με χρηματοδότηση από τα έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) και όπως φαίνεται, σήμερα 4 χρόνια μετά δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα.

Οι ίδιες καθυστερήσεις παρατηρούνται και για την λεγόμενη μικρή διασύνδεση με Πελοπόννησο που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορεί να λειτουργήσει το 2021.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε ένα αδιέξοδο όσον αφορά στην ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, όταν μάλιστα ήδη από τις αρχές του 2016, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Αρμόδια Διεύθυνση της ΔΕΗ και το ΕΜΠ, δημόσια, είχαν αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας εφοδιασμού στην Κρήτη, λόγω εφαρμογής περιβαλλοντικών ορίων και μειωμένης λειτουργίας των πετρελαϊκών μονάδων.

Με δηλώσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από τις αρχές του καλοκαιριού, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχε κρούσει για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου, για το γεγονός ότι τα έργα αυτά, εδώ και τρία χρόνια καρκινοβατούν.

Τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μεγάλη καθυστέρηση είναι εγκληματικά.

Από την μία ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στις 3-μερείς συναντήσεις κορυφής Ελλάδα – Κύπρος –Ισραήλ, όπου αποφάσιζαν την προώθηση του έργου EuroAsia (Αττική-Κρήτη-Κύπρος-Ισραήλ) και από την άλλη, στην Αθήνα, ο ελεγχόμενος από την Κυβέρνηση ΑΔΜΗΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Έξω παχιά λόγια, μέσα κωλυσιεργία και αδιαφορία.

Τα 3 αυτά χαμένα χρόνια πρακτικά σημαίνουν 1 δισ. Ευρώ επιπλέον κόστος για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, λόγω των συνεχιζόμενων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Και κατά άλλα η Κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι πολεμάει την ενεργειακή φτώχεια.

"google ad"

Αιδώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ