Αινιγματική δήλωση Παναγιωτόπουλου: “Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας”

Κανένα σχόλιο

Μπορεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από την Κοζάνη να ξεχώρισε εκείνη που απαντούσε στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, ωστόσο, στις δηλώσεις υπάρχει και ένα απόσπασμα το οποίο αφήνει πολλές απορίες για το νόημά του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενος εμπλοκής με την Τουρκία είπε χαρακτηριστικά: «Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Η δήλωση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, σχετικά με το τι εννοεί ο υπουργός Άμυνας με το «εάν δεν μπορεί ο ίδιος» ο πρωθυπουργός να δώσει τη σχετική εντολή περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, καθώς δεν εξηγεί πού θα οφείλετο μια τέτοια αδυναμία. Παράλληλα, η αναφορά του σε μετάθεση, σε αυτή την περίπτωση, της απόφασης για εμπλοκή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας (δηλαδή στον εαυτό του…) μοιάζει τουλάχιστον περίεργη.

"Sponsored links"

Όπως και να έχει, η δήλωση αυτή αφήνει πολλές «ουρές», τις οποίες ο Ν. Παναγιωτόπουλος καλό θα ήταν να ξεδιαλύνει.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις