Αιχμηρό σχόλιο ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τη στάση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σχετικά με τις εξελίξεις στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Κανένα σχόλιο

Για “γονυκλισίες” του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στον “τραπεζίτη Σάλλα” μιλά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηρακλείου σχετικά με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΗ σύμφωνα με τις οποίες το νέο εγχείρημα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και μπορεί να οδηγήσει και σε νέες προσλήψεις.

Το ΠΑΜΕ σχολιάζει τη συγκεκριμένη θέση ως εξής:

Την μέρα ψήφισης ενός νέου πακέτου μέτρων ύψους 5,5 δις ευρώ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διάλεξε η πλειοψηφία του ΕΚΗ για να στηρίξει τον … Σάλλα. Έτσι, αφού έβγαλαν χθες την υποχρέωση της απεργίας που δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της, σήμερα έπιασαν πάλι δουλειά στην στήριξη της εργοδοσίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ στηρίζει το νέο … εγχείρημα στην Παγκρήτια Τράπεζα το οποίο «μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και να διασφαλίσει θέσεις εργασίας»…

"Sponsored links"

Αυτοί είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Βάζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων πλάι σε αυτά του χρηματιστικού κεφαλαίου, το οποίο σε περίοδο κρίσης έχει πάρει πακτωλό χρήματος μέσω ανακεφαλαιοποίησης κεφαλαίων, ενώ παράλληλα κυνηγάει εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι καθημερινά ματώνουν τα 7 χρόνια κρίσης που το μεγάλο κεφάλαιο δημιούργησε. Ταυτόχρονα αυτοί οι συνδικαλιστές κάνουν γαργάρα την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που περιείχε μείωση μισθών και παροχών για τους εργαζόμενους της Παγκρήτιας.

Πλέον τους έχουν πάρει χαμπάρι οι εργαζόμενοι που σταμάτησαν εδώ και καιρό να τους ακολουθούν και έχουν καταντήσει μία θλιβερή παρέα εργατοπατέρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να μαζικοποιήσουν και να ζωντανέψουν τα σωματεία τους, να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία γιατί ο ρόλος τους είναι επιζήμιος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today