Ακάμωτος Ηρακλείου: Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στο χωριό με τους 8 ηλικιωμένους κατοίκους! | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Το χωριό Ακάμωτος του δήμου Γόρτυνας είναι από τα πλέον ιστορικά της Κρήτης, καθώς από τον 14ο αιώνα υπάρχει σε αναφορές εγγράφων, με πληθυσμό ακόμα και πάνω από 100 κατοίκους. Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας κατοικήθηκε μόνο από μουσουλμάνους, ενώ στη διάρκεια του 20ου αιώνα έφτασε να έχει ακόμα και 88 μόνιμους κατοίκους, στην απογραφή του 1951.

Πλέον οι μόνιμοι κάτοικοί του είναι μόλις 8 ηλικιωμένοι άνθρωποι, με συνολική ηλικία, όπως αναφέρει ο κ. Αντώνης Κατσούνας, κοντά στα 700 χρόνια!

Αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ο πληθυσμός κάπως έγινε μεγαλύτερος.

"Sponsored links"

Δείτε έγραψε ο κ. Κατσούνας και μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε από τη Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση:

“Εδω,,,στην Ακαμωτο…λιγοι ανθρωποι…λιτοι στολισμοι…λιτες “παραφωνες” ψαλμωδιες…ο Παπα Γιαννης που τον μεγαλωσαν οι γριες που του φιλανε το χερι…οτι κι αν σημαινει και για τις δυο πλευρες αυτο…η περιφορα του Επιταφιου σ ενα ΑΔΕΙΟ απο Ανθρωπους χωριο,αλλα γεματο αναμνησεις να ξεπηδανε μεσα απο τα χαλασματα…Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ…….ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΜΩΤΟ ΤΩΝ 8 ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ…ΣΥΝΟΛΟ ΗΛΙΚΙΩΝ πολυ κοντα στα 700 χρονια…!!!”

candiadoc.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις