17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ακάρ: To Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε ως θετική ενέργεια την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah ο Τούρκος υπουργός Αμυνας δήλωσε:

«To Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του στην περιοχή, σύμφωνα με το πλάνο μας. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Ακάρ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε την «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου»

Ο Ακάρ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε την «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου», καθώς με τη στάση αυτή «(η Ελλάδα) αυξάνει την ένταση και καταστρέφει τις προσπάθειες για διάλογο».

Η εν λόγω δήλωση του Ακάρ έγινε στο σημείο που εξέφρασε την ενόχλησή του (!) για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο.

ΠτΔ: Πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας το Καστελόριζο

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το Καστελόριζο αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας και είναι ο τόπος που συγκεντρώνει την έννοια του πατριωτισμού, ένας τόπος που κράτησε την ελληνικότητά του επί αιώνες με ακατάβλητο πείσμα κι επιμονή».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σημερινή επέτειο απελευθέρωσης του νησιού και να διαβεβαιώσουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα αισθάνονται ποτέ μόνοι κι αβοήθητοι, υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της αντιφώνησής της, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, αλλά και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί.»

Η ΠτΔ εξέφρασε, επιπλέον, την ικανοποίησή της για την ανακήρυξής σε επίτιμη δημότη, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του νησιού. Στη διάρκεια της ομιλίας της, έκανε επίσης αναφορά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε από τις «αξιώσεις» της τουρκικής ηγεσίας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...