21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά”: Με μεγάλη συμμετοχή ο ιστορικός περίπατος στον Αποκόρωνα | Φωτός

Ημερομηνία:

Με τίτλο “Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ο ιστορικός περίπατος που διοργάνωσε η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ στον Αποκόρωνα.

Οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στο Παχύ Αρμί, στις κορφές των βουνών που έδωσε ο ΔΣΕ μάχη με τα υπεράριθμα και πολύ καλύτερα εξοπλισμένα σώματα των ΜΑΥδων.Την 1η Αυγούστου 1947 24 αντάρτες του ΔΣΕ αντιμετώπισαν δύναμη κυβερνητικού στρατού που ξεπερνούσε τους 150 άντρες. Στην μάχη αυτή έπεσαν ηρωικά οι αντάρτες Ειρηνάκης Λευτέρης,Λιονουδάκης Γιάννης,Νίκος Τσατσαρωνάκης και Δημήτρης Παπαδάκης

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συμμετείχαν στον ιστορικό περίπατο ήρθαν σε επαφή με τα δύσβατα βουνά στα οποία έβρισκαν καταφύγια οι αντάρτες του ΔΣΕ, με τις πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες πολεμούσαν , με τον άνισο αγώνα που διεξήγαγαν για την υπόθεση του λαού.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς συμμετείχαν στην εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο για τους νεκρούς αντάρτες του ΔΣΕ στο Νιο Χωριό,όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που έχει στηθεί από την Τ.Ε του ΚΚΕ Χανίων προς τιμήν των πεσόντων ανταρτών του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά.

Η εκδορμή ολοκληρώθηκε με προβολή ταινίας στο χωριό Αρμένοι.Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στα πλαίσια του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ.

Στο Βουτά Σελίνου στις 19/8, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους 56 μαχητές του ΔΣΕ στο Σέλινο,με προβολή ντοκυμαντέρ για την ζωή και την δράση τους

 

Στο Ασκύφου Σφακίων στις 21/8 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ : «Ludlow,οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα».

Στο Καστέλι Κισσάμου στις 23/8 θα πραγματοποιηθεί φεστιβαλική εκδήλωση με αφιέρωμα στον μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ θα κορυφωθούν στις 15-16 Σεπτέμβρη στο Φρούριο Ιτζεδίν με μεγάλες συναυλίες από την Γλυκερία και τους ImamBaildi.Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλιτή τον Κύριλλο Παπασταύρου,μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...