«Ακραίως κατασταλτική»: Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου καταδικάζει την παύση του Δημάρχου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Κανένα σχόλιο

Με ανακοινωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου καταδικάζει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για παύση του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου:

Η οδική σύνδεση της περιοχής Παλαιόχωρας-Κουντούρας και Ελαφονησίου-Χρυσοσκαλίτισσας είναι ένα ζήτημα που δεκαετίες τώρα απασχολεί τους κατοίκους. Είναι μια πραγματικότητα πως θα αποτελούσε ανάσα  για τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό,είτε ως μισθωτοί.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην και νυν δήμαρχος κ. Αντώνιος Περράκης προχώρησε στις 27.02.2015 με άτυπη απόφαση δημοτικού συμβουλίου στη διάνοιξη  δρόμου μήκους 940μ. και πλάτους 5μ. , προκειμένου να επιτύχει την οδική αυτή σύνδεση για λόγους τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, εκχερσώνοντας δημόσια δασική έκταση, η οποία αποτελούσε τμήμα ευρύτερης δασικής έκτασης 4,700 τ.μ. και απείχε εκατό περίπου μέτρα από το δίκτυο “Natura 2000”.Αψηφήθηκε βέβαια, πως δεν υπήρχε εγκεκριμένη άδεια από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, για να προχωρήσει το έργο αυτό. Για αυτό το λόγο έχει επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον αναφερόμενο δήμαρχο πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα.

"Sponsored links"

Αν και κρίνουμε απολύτως σκόπιμο να λαμβάνονται υπόψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις οποιασδήποτε ενέργειας, κρίνουμε επίσης πως το συγκεκριμένο έργο ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων,κάτι που καθιστά σε ένα βαθμό κατανοητή την πρωτοβουλία του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παύση του Δημάρχου κρίνοντας την ακραίως κατασταλτική.Καταδικάζουμεγενικώς ως Λαϊκή Συσπείρωση διώξεις αιρετών που  πραγματοποιούνται στην διάρκεια υλοποίησης παρεμβάσεων για την βελτίωση των συνθηκών ζωής τωνκατοίκων. Καταγγέλλουμε το νομικό πλαίσιο που αντί να λύνει προβλήματα βάζει εμπόδια στην ομαλήλειτουργία των δήμων. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί λύση σε χρόνια θέματα που εκκρεμούν συνολικά(όπως αγροτικοί δρόμοι) με άμεση διεκδίκηση.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου:

Γεωργιλάκης Γεώργιος
Λιτσαρδάκης Νίκος
ΜαράκηςΒαρδής
Παπαδάκη Χαριτίνη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις