“Ακροδεξιό λαγό” αποκάλεσε τον Βολουδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με ένα έντονο χαρακτηρισμό σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρόσφατες δηλώσεις Βολουδάκη και την πρόταση για δημιουργία στρατόπεδων συγκέντρωσης για μετανάστες και πρόσφυγες σε ακατοίκητα νησιά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων γνωρίζει ότι ο κος Βολουδάκης, ως βουλευτής Χανίων της ΝΔ, υπηρετεί και ασπάζεται την συντηρητική ιδεολογία και το αξιακό σύστημα του κόμματός του. Αυτό είναι αναμενόμενο.

"Sponsored links"

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι η πρόσφατη πρότασή του να μεταφερθούν οι πρόσφυγες της Μόριας σε «κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες». Για να ισχυροποιήσει μάλιστα την πρότασή του προβάλλει και πάλι ως επιχείρημα τα …εθνικά θέματα. Φροντίζει μάλιστα ως «φιλάνθρωπος» να ζητήσει «προδιαγραφές και συνθήκες που θα επιτρέπουν αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση στους μετανάστες και στους εργαζόμενους».

Όταν η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση αντιμετώπισε το προσφυγικό ως θέμα Δημόσιας Τάξης και όχι ως κοινωνικό θέμα, ένα ζήτημα δικαιωμάτων. Τώρα προχωρά και με την συνήθη πατριδοκάπηλη πολιτική το εντάσσει στην εργαλειοθήκη των «εθνικών θεμάτων».

Ο κος Βολουδάκης μας εκπλήσσει δυσάρεστα αναλαμβάνοντας το ρόλο του «λαγού» με προτάσεις που στοχεύουν στο ακροδεξιό ακροατήριο που μένει ορφανό με την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων υπενθυμίζει ότι η Μακρόνησος και η Γυάρος αποτελούν όνειδος για την νεοελληνική ιστορία και ειδικότερα για την ελληνική δεξιά. Η αναβίωσή τους για οποιοδήποτε λόγο θα είναι κηλίδα για τον πολιτισμό μας. Ας μην προτρέχει λοιπόν με παρόμοιες προτάσεις ο κος Βολουδάκης.

Να μη μετατραπεί το Αιγαίο σε αποθήκη ψυχών. Η Λέσβος η Σάμος Η Χίος, η Λέρος, η Κως, τα νησιά μας να αδειάσουν. Οι διωγμένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, να μετεγκατασταθούν ανθρώπινα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις