Ακόμα και το δικαίωμα για επιβολή προστίμων για μίζες που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο έχει εκχωρήσει στην Γερμανία η ελληνική Κυβέρνηση!

Κανένα σχόλιο

Οι γερμανικές Αρχές υποχρέωσαν την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics να πληρώσει για «μίζες» που κατέβαλε κατά τη διαδικασία πώλησης οπλικού συστήματος κατασκευής της στην Ελλάδα το ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση, δεν έχει γίνει γνωστό οι ελληνικές αρχές να έχουν επιβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο…

Με αφορμή σημερινό (11/12/2014) δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σχετικά με την επιβολή προστίμου από τις γερμανικές αρχές στην εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics για πληρωμές μιζών σε υπόθεση πώλησης οπλικού συστήματος στην Ελλάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Πειραιά και Νησιών του ΣΎΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο Συντονιστής της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τον  Έλεγχο του Κυβερνητικού Έργου σε θέματα άμυνας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και τα μέλη της Επιτροπής αυτής και Βουλευτές Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, Σάμου Αγνή Καλογερή, Αχαϊας Βασίλης Χατζηλάμπρου έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση :

«Σύμφωνα με σημερινό (11/12/2014) δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», οι γερμανικές Αρχές υποχρέωσαν την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defense Electronics να πληρώσει για «μίζες» που κατέβαλε κατά τη διαδικασία πώλησης οπλικού συστήματος κατασκευής της στην Ελλάδα το ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση, δεν έχει γίνει γνωστό οι ελληνικές αρχές να έχουν επιβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο.

"Sponsored links"

Φαίνεται ότι ακόμα και στην υπόθεση των «μιζών» για εξοπλιστικές συμβάσεις, η Κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την αποκλειστικότητα είσπραξης προστίμων στις γερμανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ζημιωμένο στην πραγματικότητα είναι το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την ορθότητα της πρωτοβουλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2014 τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε προμηθευτές αμυντικού υλικού, που χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους. Παρά την αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης να επανακατεθέσει ως δική της την ίδια τροπολογία (!), μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι επιβλαβείς συνέπειες της διστακτικότητας της Κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα αδιαφανή συμφέροντα των εξοπλισμών είναι πλέον εμφανείς και αντιληπτές από όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανακαταθέσει άμεσα την τροπολογία για την επιβολή ποινικής ρήτρας διαφθοράς σε συναφές νομοσχέδιο και καλούμε την Κυβέρνηση αυτή τη φορά να την αποδεχτεί»

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις