Ακόμα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Novartis

Κανένα σχόλιο
Η Novartis προέκυψε από την ένωση των φαρμακευτικών εταιρειών Ciba-Geigy και Sandoz η οποία βρίσκεται πίσω από την παρασκευή και πρώτη χρήση του LSD.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η Novartis ενεπλάκη σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές μάχες της ιστορίας απέναντι στην Ινδία για τα δικαιώματα παρασκευής του φαρμάκου Gleevec για τον καρκίνο. Στόχος της εταιρείας ήταν να μπορεί να πουλά το φάρμακο για 2.666 δολάρια το μήνα αντί για 177-266 που κοστολογούνταν τα γενόσημα.

Η εταιρεία θεωρείται σαν ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την εκτόξευση (σχεδόν πενταπλασιασμός) των τιμών των φαρμάκων για τον καρκίνο στις ΗΠΑ.

"Sponsored links"

Από την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με το αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που την κατηγορεί για παραπλανητικές διαφημίσεις φαρμάκων.

Το καλοκαίρι του 2013 το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας άσκησε δίωξη εναντίον της εταιρείας όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχαν παραποιημένα στατιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου Valsatran. Ένας υπάλληλος της εταιρείας είχε συμμετάσχει στην ομάδα που παρουσίασε τα συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς να αναφέρει την ιδιότητά του.

To 2010 η Novartis έδωσε 422 εκατομμύρια δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σε μια υπόθεση όπου κατηγορήθηκε για δωροδοκίες με στόχο την προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων της.

Από τη υπόθεση επιβαρύνθηκε το αμερικανικό δημόσιο κατά σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια από την επιχορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων που προωθούσε η εταιρεία.

info-war.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today