Ακόμη 300 πρόσφυγες στο πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ακόμη 300 πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Κρήτη εντός των ημερών, στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας τους από τη Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

Οι πρόσφυγες αυτοί, κυρίως οικογένειες με παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε κατοικίες κυρίως στην Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος και Σητεία) αλλά και στα Χανιά και θα προέρχονται από νησιά του Αν. Αιγαίου, όπου βρίσκονται μέχρι τώρα.

Η παραμονή των προσφύγων θα συνεχιστεί έως ότου εξεταστούν τα αιτήματα τους για άσυλο. Σε περίπτωση κατά την οποία θα γίνεται δεκτό το αίτημα, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να κινηθούν προς τις χώρες όπου επιθυμούν και υπάρχουν συγγενείς τους.

"Sponsored links"

Από νησιά του Αν. Αιγαίου έχουν μεταφερθεί στην Κρήτη για φιλοξενία σε αντίστοιχες δομές, πάνω από 300 πρόσφυγες ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν ήδη μπει στην κανονικότητα καθώς εργάζονται σε διάφορες εργασίες, κυρίως αγροτικές.

Με πληροφορίες από τα «Χανιώτικα Νέα»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις