Αλαβάνος: Η κυβέρνηση έκανε πράγματα που δεν τόλμησαν να κάνουν δικτάτορες

Κανένα σχόλιο

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να είναι αρεστή στις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και η μακροζωία της οφείλεται στην ικανότητα της να εφαρμόζει τις εντολές που έπαιρνε, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο Αλέκος Αλαβάνος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είχε αυταπάτη για την εξέλιξή του: «Όχι μόνο γιατί γνώριζα τους ανθρώπους, ήξερα και τις ικανότητές τους αλλά κυρίως το ήθος τους, αλλά θα έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και φαινόταν αυτό από αυτά που υποστήριζε προεκλογικά. Φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει εκεί δεν περίμενα όμως ότι θα είχε τέτοια κατάντια και τέτοιο εξευτελισμό που δεν τον έχει γνωρίσει δύναμη ή πρόσωπο που προέρχεται από την Αριστερά.

Έκανε πράγματα που όχι απλώς μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση δικτατορική δεν θα τόλμησε να κάνει. Για παράδειγμα το να παραδίδεις την εκμετάλλευση, την αξιοποίηση, τη δυνατότητα πώλησης σχεδόν όλης της δημόσιας περιουσίας σε έναν φορέα τον οποίο τον ελέγχουν απολύτως οι ξένοι.

"Sponsored links"

Ο πόθος για την εξουσία είναι αυτό το οποίο κάνει τρομερή ζημιά. Ο πόθος για την εξουσία σε οδηγεί σε ένα πολιτικό έγκλημα. Δεν είμαι εξομολόγος κανενός, δεν ξέρω τι ακριβώς έχει κάνει και έχει πει ο κάθε υπουργός πιστεύω όμως ότι όσοι έχουνε δεσμεύσει το όνομα τους ψηφίζοντας μνημόνια και μάλιστα αυτό το τρίτο μνημόνιο το οποίο ήταν χειρότερο από όλα έχουν τεράστια ευθύνη. Από εκεί και πέρα η ευθύνη καταμερίζεται ανάλογα με το αξίωμα που έχει καθένας, ένας πρωθυπουργός έχει ευθύνη πολύ μεγαλύτερη από έναν βουλευτή που ψήφισε το μνημόνιο αλλά και ο βουλευτής έχει «λεκιάσει» τα χέρια του. Η κοινωνία της Ελλάδας περνούσε και περνάει ένα βασανιστήριο το οποίο δεν μας άξιζε και δεν ήταν και αναγκαίο να το περάσουμε.»

Αναφερόμενος στη σύμπραξη ΑΝΕΛ –ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για τερατογέννεση.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το ηθικό πλεονέκτημα, ο κ. Αλαβάνος σχολίασε: «Όταν βλέπω κάποιον να μιλάει συνεχώς για το ήθος του λεω κράτα το πορτοφόλι σου. Είναι γελοία και ακραία η τοποθέτησή τους να μιλάνε ακόμη για ήθος. Το κύριο και το πρώτο χαρακτηριστικό του ήθους στην πολιτική είναι η ειλικρίνεια. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση αυτή απαξίωσε τα πάντα και δεν είναι ότι δεν έχει ήθος είναι και δασκάλα αφαίρεσης του ήθους από τον ελληνικό λαό.»

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις