25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αλαβάνος: “Χρειάζεται συνεργασία που δεν πρέπει να γίνει στη βάση της προέλευσης, ότι προερχόμαστε από την Αριστερά, αλλά στη βάση του προγράμματος”

Ημερομηνία:

Εφικτή χαρακτήρισε τη συμμαχία του Σχεδίου Β’ με τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο σημείωσε πως αυτό «δεν είναι επαρκές (να γίνει συνεργασία με τη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη)», καθώς «χρειάζεται μία συγκέντρωση ευρύτερων δυνάμεων και εγώ δεν περιορίζομαι στον χώρο της Αριστεράς».

«Η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να γίνει στη βάση της προέλευσης, ότι προερχόμαστε από την Αριστερά, αλλά στη βάση του προγράμματος. Γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος λαχταράει να υπάρξει ένα πρόγραμμα διαφορετικό το οποίο θα τον βγάλει ολικά από αυτή τη μαύρη δεκαετία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες του Σχεδίου Β’ είναι να υπάρξει ευρύτερη συνένωση δυνάμεων. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν να συμπαραταχθούν στις εκλογές και η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας και η ΜΕΡΑ 25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη και πολλές άλλες δυνάμεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε πως «βρισκόταν σε πλήρες χάος το πρώτο εξάμηνο του 2015, δοκιμάστηκε τότε το ήθος των ανθρώπων» και τόνισε πως «το ήθος Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη δοκιμάστηκε με το τρίτο Μνημόνιο, στο οποίο είπαν όχι».

Επισήμανε μάλιστα πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν έχει συνέπεια και ειλικρίνεια » και σχολίασε πως «έχει καταφέρει στην Αριστερά το μεγαλύτερο πλήγμα».

Ο πρόεδρος του Σχεδίου Β’ υποστήριξε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ απεμπόλισε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως πρόδωσε την Αριστερά και τον λαό.

«Αν υπάρχει ένας Τσίπρας, ένας Φλαμπουράρης, ένας Δραγασάκης οι οποίοι πρόδωσαν αυτά που είχαν πει στον ελληνικό λαό με τον χειρότερο τρόπο δεν σημαίνει πως ό,τι έρχεται από την Αριστερά είναι έτσι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η πολιτική «θα σκίσω τα Μνημόνια» και «θα είμαστε καλοί διαπραγματευτές» δεν είχε καμία βάση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στην Ευελπίδων, μεταφέρθηκαν με κλούβες...