17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αλβανία: Μητέρα αγκαλιασμένη με τα τρία παιδιά βρέθηκαν νεκροί

Ημερομηνία:

Μία μητέρα και τα τρία παιδιά της ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια ενός σπιτιού στο Δυρράχιο. Μέλη και συνεργεία έρευνας και διάσωσης ανέσυραν τη μητέρα με τα δίδυμα παιδιά της, ηλικίας δύο ετών καθώς και το τρίτο της παιδί, ένα αγόρι επτά ετών. Τα θύματα, που καταπλακώθηκαν από το ταβάνι, βρέθηκαν αγκαλιασμένα στο κρεβάτι.

Τα τρία αυτά θύματα ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών από τα φονικά 6,4 Ρίχτερ στους 46.

Στα συντρίμμια του τετραώροφου σπιτιού του 40χρονου Μπέρτι Λάλα παραμένει παγιδευμένος ο μεγαλύτερος παράλυτος αδερφός του. Η 8χρονη κόρη του, η 79χρονη μητέρα του και μια ανιψιά του ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως χάθηκαν όλοι τους στην καταστροφή.

Ο 17χρονος ανιψιός του ανασύρθηκε ζωντανός την Τρίτη. Σώθηκε διότι ένα πλυντήριο μετακινήθηκε όταν έγινε ο σεισμός, παγιδεύοντάς τον αλλά προσφέροντάς του ταυτόχρονα προφύλαξη.

Άλλος ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός,  από ευρωπαϊκές και αλβανικές ομάδες έρευνας και διάσωσης, από τα συντρίμμια ξενοδοχείου πάνω σε μια ακτή του Δυρραχίου στην Αδριατική. Η κούρσα με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζεται.

Οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει πάνω από 500 μετασεισμικές δονήσεις από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, αρκετές πάνω από 5 Ρίχτερ, που ταρακουνούν κτίρια και τρομοκρατούν τους πολίτες.

Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρουμανία, κράτη της Βαλκανικής και όχι μόνο έχουν στείλει ειδικευμένες ομάδες για να συμβάλλουν στην προσπάθεια διάσωσης παγιδευμένων.

Στη βόρεια πόλη Θουμάνε, όπου ο απολογισμός ανέρχεται σε 22 νεκρούς, οι έρευνες διακόπηκαν: εντοπίστηκαν τα πτώματα όλων των αγνοουμένων πολιτών, ανάμεσά τους αυτά μιας μητέρας και της κόρης της, που βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου.

Από τους 650 τραυματίες κάποιοι είναι σοβαρά.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες στο Δυρράχιο και στη Θουμάνε. Η κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν δωρεές σε χρήμα αντί να στέλνουν αγαθά.

Οι προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω του ιστοτόπου GoFundMe έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει 2,2 εκατομμύρια δολάρια, είπε μια εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας πως αναμενόταν το ποσό να φθάσει τα 2,5 εκατομμύρια χάρη στις εκκλήσεις από χώρες της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της βόρειας Αμερικής.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που αποπειράθηκε να κάνει απάτη συγκεντρώνοντας χρήματα που υποτίθεται ότι προόριζε για τους σεισμοπαθείς.

Η Αλβανία, που κανονικά θα εόρταζε την 107η επέτειο από την ανεξαρτησία της χθες Πέμπτη  -όλες οι επίσημες τελετές ακυρώθηκαν- είχε να βιώσει φονικό σεισμό από το 1979, όταν σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι, και γενικά το επίπεδο προετοιμασίας στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται χαμηλό από ειδικούς.

newsbeast.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...