Αληθινές ιστορίες απ’ την Γερμανική Κατοχή: «Επηηήρανε οι Γερμανοί το Βερολίνο»

Κανένα σχόλιο

Εε, σας γράφω τώρα την τελευταία ιστορία επειδή είναι αστεία να ξαλαφρώσομε λίγο. Και απ’ του χρόνου έχομε πολλές να σας γράψομε.

– Μάννα, μάννα! Φωνάζει δήθεν έντρομος ο λόγιος Λευτέρης, την αθώα και αγράμματη, από ένα χωριό της Κισσάμου (Βασιλόπουλο) μάννα του.

– Ίντα ‘ναι Λευταράκι μου.

"Sponsored links"

– Μάννα, έμαθες τα μαντάτα;

Επηηήρανε οι Γερμανοί το Βερολίνοοο!

– Ώφου! Κάνει η μάννα του πανικόβλητη κι αρχίζει να χτυπιέται. Ώφου, συμφορά απού τη πάθαμε. Ντα’ ανέ πήρανε οι τρισκατάρατοι το Βερολίνο, πάει παιδάκι μου, όχι μόνο η μπάντα μας μα ο κόσμος ούλος!
Γέλλια ο Λευτεράκης καταμεσίς της Κατοχής, εκειδά γύρω στο ’43. Και με τα τόσα που είχανε πάθει είχανε εντούτοις όρεξη για χωρατά!

Πάντως αθώες και αγράμματες οι χωρικές μας νιές και γράδες το μαχαίρι όμως και το πιστόλι καλά ξέρανε και το χειριζόταν. Καλά ξέρανε και υπερασπιζόταν την Λευτεριά τους και την αξιοπρέπειά τους.

Άννα Κωνσταντουδάκη – Αγγελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις