14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλλοπρόσαλλες διευκρινήσεις στα αλλοπρόσαλλα μέτρα: Αν περπατάτε δεν έχει όριο 2 χιλιομέτρων

Ημερομηνία:

Τραγέλαφου συνέχεια… Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος οι περιορισμοί των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύουν για όσους περπατούν ή οσους κάνουν ποδήλατο. Όπως ειπε χαρακτηριστικά:

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο»

«Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο δήμο» εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ όσον αφορά στον κωδικό 6, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας ο κ. Χρονόπουλος είπε πως «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Τόνισε βέβαια ότι τα παραπάνω είναι μία ερμηνεία των χθεσινών ανακοινώσεων στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής» είπε ο κ. Χρονόπουλος για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα», απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χιλιόμετρα ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ