Αλ. Τσίπρας στην Εξεταστική: “Η Ελλάδα κ. Σαμαρά δεν είναι μια χώρα υποτελής και υποταγμένη. Σύντομα θα το διαπιστώσετε”

Κανένα σχόλιο

Όλοι θα αντιληφθούν σύντομα ποια είναι η θέση της Ελλάδας και κυρίως ότι είναι μια χώρα που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της οι δανειστές και οι εταίροι, τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα κ. Σαμαρά δεν είναι μια χώρα υποτελής και υποταγμένη. Σύντομα θα καταλάβετε και εσείς ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα κυρίαρχη και υπολογίσιμη, παρά τις δυσκολίες που πέρασε την τελευταία πενταετία. Η Ελλάδα έχει ισχυρή γεωπολιτική θέση. Είναι μία χώρα που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της οι εταίροι και οι δανειστές. Θα το διαπιστώσετε σύντομα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παραμονεύετε για την αποτυχία μας κ. Σαμαρά

"Sponsored links"

Σφοδρή κριτική άσκησε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε νωρίτερα στην ομιλία του, κατηγορώντας τον ότι παραμονεύει για την αποτυχία της μόλις δύο μηνών κυβέρνησης και απειλεί με ανακριτική επιτροπή.

«Σήμερα κάνατε μια αποκάλυψη κ. Σαμαρά. Είχαμε την αίσθηση ότι προσμονείτε την αποτυχία της κυβέρνησης. Σήμερα μας απειλείτε ότι η αποτυχία θα έρθει και θα φέρει και ανακριτική επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Καθίστε στην αντιπολίτευση κ Σαμαρά, τα πραξικοπήματα τελειώσαν με το παλάτι

Κατέκρινε δε την στάση του κ. Σαμαρά ο οποίος προ ημερών δήλωσε ότι είναι πρόθυμος για συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. «Σας ζήτησε κανείς να μπείτε σε οικουμενική κυβέρνηση ή νοσταλγήσατε την περίοδο των Καννών» ρώτησε τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας, συστήνοντας του: «Καθίστε στην αντιπολίτευση κ Σαμαρά, τα πραξικοπήματα τελειώσαν με το παλάτι».

Λαϊκή επιταγή η διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης της χώρας

Αναφερόμενος στη σύσταση της εξεταστικής, τόνισε ότι οι επί της αρχής πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί από τον ελληνικό λαό και πλέον πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις σκιές των τελευταίων 5 ετών. «Αποτελεί λαϊκή επιταγή η διερεύνηση των αιτιών της κατάρρευσης της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν συστήνεται εξεταστική επιτροπή για να κρίνουμε πολιτικές αντιλήψεις με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά για να διερευνηθεί αν πέρα από αυτή την επιλογή πολιτικής τελέστηκαν πράξεις που είχαν μη πολιτικά κίνητρα. Αυτό ζητεί να μάθει ο λαός μας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Να εξεταστεί σε βάθος έλλειμμα, PSI, ανακεφαλαιοποίηση

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009, ποιος και γιατί πήρε αυτή την απόφαση. «Τα ίδια ζητάγατε κι εσείς κ. Σαμαρά, αλλά μετά τα ξεχάσατε. Και τώρα μας λέτε ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο. Πείτε το ευθέως, μιλάτε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Sponsored links"

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί σε βάθος και τι έγινε με το PSI αλλά και η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

huffingtonpost.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις