23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αμάξια τέλος (;) στο Παλιό Λιμάνι όλο το έτος;

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, μπαίνει τέλος στην κυκλοφορία και την στάθμευση οχημάτων στη χερσαία ζώνη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Βεβαίως το θέμα είναι και η εφαρμογή της απόφασης.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με την υπ’ αρ. 2443/16-12-2017 (ΑΔΑ: 6ΧΒ4ΟΡ1Θ-Ν4Ε) απόφαση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (ΦΕΚ 4881/Β/29-12-2017) εγκρίθηκε η με αρ.13/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Με την απόφαση απαγορεύεται η κίνηση τροχοφόρων στη χερσαία λιμενική ζώνη καθ’ όλο το έτος, ενώ επιτρέπεται η κίνηση μόνο οχημάτων τροφοδοσίας, έως 5 τόνους, από 07:00-09:00 καθημερινά, καθώς και ειδικών οχημάτων (ΑΜΕΑ, ΤΑΧΙ, ζωήλατα, ποδήλατα) υπό προϋποθέσεις, ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη.

Επισημαίνεται δε ότι α παγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία Κατεχάκη, ανατολικά και δυτικά του Παλαιού Τελωνείου.

Η οριζοντιογραφία με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η σχετική απόφαση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (www.dlx.gr), ενώ σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τη Λιμενική Αρχή.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων εργασίες συντήρησης στον Ενετικό Λιμένα των Χανίων. Οι εργασίες αφορούν μεταξύ άλλων στην συντήρηση των πλακοστρώσεων, των πλωτών προβλητών, των ξύλινων κατασκευών, καθώς και στην τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα και με τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και χρωματισμού του κτιρίου του Λιμεναρχείου, αποκατάστασης του δαπέδου του χώρου πίσω από το Γιαλί Τζαμί, γενικής εξωτερικής συντήρησης του κτιρίου, με έμφαση στα θυρώματα, που έχουν αποσαθρωθεί, τοποθέτησης κατασκευών (κιόσκι, μπάρες προστασίας) για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και αντικατάστασης πέντε κολλωνίσκων παροχών ρεύματος και νερού (pillars) στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...