27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

«Αμετανόητος» ο Μητροπολίτης Κυθήρων: Το εμβόλιο παρασκευάζεται με το προϊόν των εκτρώσεων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία για τυχόν επηρεασμό των πιστών έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ σχετικά με τον κορωνοϊό και τον εμβόλιασμο.

Ο μητροπολίτης Κυθήρων, μετά τον εσπερινό στο διάγγελμά του δεν δίστασε να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο.

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”», σημείωσε.

«Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

“Δεν είμεθα ενάντια στα εμβόλια. Το εμβόλιο της γρίπης το κάναμε. Και όταν ταξίδεψα στην Ουγκάντα έκανα 5 εμβόλιαα. Αλλά δε θέλουμε αυτό τον μολυσμο. Δε μπορεί να περάσει στο σώμα μας αυτό το υλικό το οποίο προέρχεται από τη διαδικασία της σφαγής των εμβρύων”.

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις (από το 5.45 και έπειτα):

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν»

Βέβεια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κυθήρων προκαλεί με τις «σκοταδιστικές» του απόψεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκρικένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο ίδιος είχε αναφέρει πως οι ναοί εκεί θα λειτουργήσουν κανονικά και αν θέλουν ας στείλουν την αστυνομία τους συλλάβει.

«Θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε «θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω». Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσαν να γίνουν προβλέψεις. Είναι οδυνηρό αυτό. Στα Κύθηρα δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού. Δεν θα βάλουμε μέτρο. Να έχουμε λογική απόσταση και οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται» είχε πει τότε ο Σεραφείμ.

Επίσης, το περασμένο Μάρτιο ο μητροπολίτης είχε συλληφθεί καθώς πραγματοποίησε λειτουργία παρά την απαγόρευση.

Τότε,\ ο Μητροπολίτης, αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...