Αμφισβητεί τις επιλογές της Von der Leyen ο Ν. Ανδρουλάκης

Κανένα σχόλιο

Η απόφαση της κας Von der Leyen να διατηρήσει ο Ούγγρος υποψήφιος Επίτροπος το χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την ικανότητα της νέας Προέδρου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Ένωσης. Μετά την απόρριψη του πρώτου υποψηφίου του κ. Orban από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων, η Ουγγρική κυβέρνηση πρότεινε τον Πρέσβη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Olivér Várhelyi.

Τα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης αποτελεί στενό συνεργάτη του Ούγγρου πρωθυπουργού και είναι αυτός που υπερασπίζεται την Ουγγρική κυβέρνηση στις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει για τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου. Πως μπορούμε να ζητάμε τον σεβασμό τους από τις υπό ένταξη χώρες όταν ο αρμόδιος εκπροσωπεί μία κυβέρνηση που συστηματικά τις παραβιάζει; Παράλληλα, η Ουγγαρία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στήριξε την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία. Ήταν ο ίδιος ο κ. Várhelyi ο οποίος μπλόκαρε μόλις εχθές μία απόφαση κατά της Τουρκίας σε επίπεδο Πρέσβεων με τον κ. Orban να δηλώνει σήμερα παρουσία του κ. Ερντογάν πως «η Τουρκία μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας».

Την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξετάσει την υποψηφιότητα του. Όλες αυτές οι δηλώσεις όμως σε κρίσιμα θέματα γεωπολιτικής ασφάλειας και κράτους δικαίου αποδεικνύουν ότι οι στόχοι της Ουγγρικής κυβέρνησης αποκλίνουν από αυτούς της Ένωσης και για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αναλάβει εκπρόσωπός της το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διεύρυνσης.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις