“Ανήκουν στον λαό”: Και η ΚΝΕ στους δρόμους για τη διεκδίκηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

Κανένα σχόλιο

Πληθαίνουν οι φορείς αλλά και οι οργανώσεις που εκφράζουν ενεργά την αντίθεσή τους στη μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο. Και η ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην οποιαδήποτε συμφωνία επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτώβρη στο Γυαλί Τζαμισί στις 8 το βράδυ.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

« Το ιστορικό κτήριο της 5η Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι, το κτήριο του Παπαδοπέτρου, της Γαλλικής Σχολής , του κολυμβητηρίου καθώς και πολλά άλλα είναι περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Δημόσια Περιουσία. Ανήκουν στον λαό και στην νεολαία, στις ανάγκες τους!.  Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία επιχειρηματικής αξιοποίησης μεταξύ Πολυτεχνείου – Belvedere και να ξεκινήσει η αξιοποίησή τους για τις ανάγκες των φοιτητών και της νεολαίας της πόλης.

"Sponsored links"

Είναι κτήρια αναξιοποίητα, εγκαταλελειμμένα, που το μόνο που ενδιαφέρει την κάθε Πρυτανεία και κυβέρνηση είναι να τα αξιοποιήσει για την εξασφάλιση κερδών, να τα ξεπουλήσει, φτάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσει ακόμα και ΜΑΤ. Για αυτό και έχει συνάψει από το 2017, κόντρα στην κοινή γνώμη σύσσωμου του Χανιώτικου λαού, συμφωνία παραχώρησης του κτηρίου στο Λόφο Καστέλι στην εταιρία Belvedere.

Μας λένε:

Μόνο με την ιδιωτικοποίηση μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, συμφέρουσα για τους φοιτητές οικονομική συμφωνία. Είναι ψέμα. Χρόνια τώρα, το Πολυτεχνείο εκμισθώνει κτήρια σε εταιρίες(πχ στη Bodyline) και στους φοιτητές δεν έχει “γυρίσει” ούτε ένα ευρώ. Εκτός, αν όλα αυτά τα χρόνια βελτιώθηκαν οι όροι σπουδών, η σίτιση, η στέγαση ή η μετακίνηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Μας λένε:

Δεν υπάρχουν χρήματα για να αξιοποιηθούν και να παραμείνουν δημόσιοι και δωρεάν χώροι, να έχουμε όλοι ελεύθερη πρόσβαση. Είναι ψέμα. Είναι επιλογή των κυβερνήσεων να χαρίζει -κυριολεκτικά- ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους, στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και όχι σε εμάς. Με την πανδημία, την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ακόμα μια φορά, φάνηκε ξανά ποιανού οι ανάγκες μετράνε περισσότερο..

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΆΓΚΗ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ που θα ανήκει στον πραγματικό του ιδιοκτήτη: τους φοιτητές, τη νεολαία και τον λαό των Χανίων. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟ!

Για να μπορεί να λειτουργήσει για τους φοιτητές και την νεολαία της πόλης:

  • Ως χώρος πολιτισμού και αθλητισμού
  • Ως χώρος μελέτης
  • Ως χώρος εκδηλώσεων
  • Ως χώρος σίτισης των φοιτητών

ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

"Sponsored links"

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Το αναλυτικό πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις