20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

“Ανήκουστα αυτά που γίνονται. Παίζουν τον παπά στις πλάτες του Χανιώτικου λαού. Ενδοτική η δημοτική αρχή”: Οργή Πρωτοβουλίας Χανιωτών για τις εξελίξεις με το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Ημερομηνία:

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκύψει μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο να μην παραχωρήσει την έκταση του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου αλλά και να το αναβαθμίσει σε Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου σημειώνει ότι ενώ σε άλλες περιοχές τα στρατόπεδα απομακρύνονται από τις πόλεις, στα Χανιά, κι ενώ ένα μεγάλο τμήμα του νομου στο Ακρωτήρι χρησιμοποιείται για τις στρατιωτικές ανάγκες της Ελλάδας αλλά και των νατοϊκών δυνάμεων, το στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης αναβαθμίζεται! Όλα αυτά, τη στιγμή που ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το Στρατόπεδο θα παραχωρηθεί στη Χανιώτικη κοινωνία.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, “κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν τον παπά στις πλάτες του χανιώτικου λαού”. Θέτει το ερώτημα γιατί ο δήμος δεν εφαρμόζει τις δύο ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ενδοτισμό.

Θέτουν το ερώτημα αν πίσω από τις εξελίξεις κρύβονται σχέδια για μετατροπή τμήματος της έκτασης του στρατόπεδου σε ιδιωτικές εκτάσεις ενω σημειώνει:

“Σε λίγο θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες, γιατί αυτά που γίνονται είναι ανήκουστα!”

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο για αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι θα ξαναενεργοποιηθεί και θα λειτουργήσει σαν Σημείο υποδοχής νεοσυλλέκτων! Να θυμίσουμε εδώ ότι με το Ν. 2745/1999 (ΦΕΚ 224 Α 27/10/1999) άνοιξε ο δρόμος για την απομάκρυνση των στρατοπέδων από τις πόλεις αφού «…σκοπεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην πολεοδομική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας με την προϋπόθεση ότι ποσοστό τουλάχιστον 50 % των χώρων αυτών θα προβλέπεται για κάλυψη αναγκών σε χώρους κοινόχρηστου πρασίνου και κοινωφελών εξυπηρετήσεων…».

Ήδη σε εφαρμογή του νόμου αυτού παραχωρήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες αρκετά στρατόπεδα που βρισκόντουσαν εντός των πόλεων.

Και ενώ υπάρχει το στρατόπεδο στην Αγιά, ενώ το Ακρωτήρι στο μεγαλύτερο του μέρος εξυπηρετεί ντόπιους και διεθνείς στρατιωτικούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόλπου της Σούδας χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση όχι μόνο του πολεμικού Ναυτικού αλλά και των Νατοϊκών Δυνάμεων….έρχονται στο προσκήνιο ύποπτα σενάρια που θέλουν την απομάκρυνση του Κέντρου βασικής εκπαίδευσης από το Ρέθυμνο, που βρίσκεται εκτός πόλης και την εγκατάστασή του στο κέντρο της πόλης των Χανίων!

Και αυτά λίγο μόνο καιρό από τις δηλώσεις όχι ενός υπηρεσιακού αξιωματικού ή ενός Υπουργού αλλά του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ότι το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία!

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΕ; γιατί κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν τον παπά στις πλάτες του χανιώτικου λαού.

Μήπως όλα γίνονται γιατί το στρατόπεδο είναι «φιλέτο» για την εκμετάλλευσή του; Και τι κάνει ο Δήμος σήμερα, γιατί δεν εφαρμόζει τις ΔΥΟ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ για διεκδίκηση του στρατοπέδου; Αντί αυτού ο Δήμαρχος Χανίων πρότεινε ανταλλαγή με έκταση στο Ακρωτήρι, που το Υπουργείο αρνήθηκε πανηγυρικά. Αυτά συμβαίνουν όταν ασκείται ενδοτική πολιτική!

Μήπως δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ότι με την εν εξελίξει μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προτείνονται μόνο 25 στρ. για πράσινο από τα συνολικά 55 στρ. που είναι το στρατόπεδο ενώ τα υπόλοιπα προτείνεται να γίνουν οικόπεδα προς εκμετάλλευση; Και ποιος είπε στους μελετητές να προτείνουν ιδιωτικοποίηση μιας δημόσιας έκτασης; Από πού προκύπτει η ανάγκη για δημιουργία «πολεοδομικού κέντρου» αντί για πράσινο στον Άγιο Ιωάννη;

Δηλ. προτείνετε να τσιμενταριστεί μια δημόσια έκταση και να ψάχνουμε στο μέλλον παρκάκια σε ιδιωτικές εκτάσεις αφού βεβαίως αποζημιωθούν! Ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα και στο κέντρο των Χανίων υπάρχουν «προβλεπόμενοι» από το σχέδιο πόλης χώροι πρασίνου που ακόμα δεν έχουν απαλλοτριωθεί.

"google ad"

Τελικά ποιος χαράζει πολιτική στο Δήμο Χανίων και με ποιους στόχους; Ποιος αποφασίζει για το μέλλον της πόλης; Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: Σε λίγο θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες, γιατί αυτά που γίνονται είναι ανήκουστα!

19/01/2018
Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...