Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανωγείων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος

Κανένα σχόλιο

Tα αυξημένα κρούσματα κορωνοΪού και η έντονη ανησυχία που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, οδήγησαν τον δήμο Ανωγείων στην απόφαση της αναβολής όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων στις 13 Αυγούστου 76 χρόνια μετά την ισοπέδωση του χωριού από τους Ναζί. “Αυτή τη στιγμή προέχει η προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας μας και της υγείας όλων των πολιτών”, αναφέρει στην ΑΝΩΓΗ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης που λαμβάνει μια δύσκολη απόφαση αλλά σωστή βάσει των ειδικών συνθηκών.

Έτσι αναβάλλονται δυο εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο θέατρο Νίκος Ξυλούρης στις 12 και 13 Αυγούστου, με την Παραδοσιακή Χορωδία Ανωγείων και τον Στέφανο Χαιρέτη.

Στα Ανώγεια δεν θα βρεθούν στις 13 Αυγούστου ούτε μπάντες, ούτε αγήματα του στρατού αλλά ούτε θα γίνουν και διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών λόγω των μέτρων του Υπουργείου Άμυνας. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων, καταθέσεις στεφάνων και ομιλία που έχει αναλάβει να εκφωνήσει ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ενώ στην πλατεία Αρμί θα βρίσκονται καρέκλες με τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.Το τραγούδι της Αρνογιάνεννας “Ω Παναγιά μου Ανωγειανή” θα αποδώσει ο Στέφανος Χαιρέτης και ο Βασίλης Δραμουντάνης.

"Sponsored links"

Στο τέλος της θα διανεμηθεί ένα cd παραγωγής του δήμου Ανωγείων από τον  λυράρη Στεφανή Χαιρέτη με τίτλο “Η Ιστορία γράφεται ότι καιρό κι αν κάνει”.

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Κεφαλογιάννη στην ΑΝΩΓΗ

“Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και των μέτρων των οποίων είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε καθώς και το γεγονός ότι αφουγκραζόμαστε την ανησυχία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τον κορονοΪό και την τήρηση όλων των σωστών διαδικασιών, θεωρούμε ότι το πιο σωστό και δόκιμο είναι να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να βάλουμε περιορισμό στους θεατές και να ορίσουμε ένα νούμερο πλαφόν για να εισέλθει στον χώρο του θεάτρου “Νίκος Ξυλούρης” θεωρούμε ότι δεν συνάδει με το πνεύμα της εκδήλωσης.Οι εκδηλώσεις για μια τέτοια ιστορική ημέρα θα θέλαμε να είναι ανοιχτές προς όλους τους ανθρώπους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν πολύ για αυτές τις δυο βραδιές ο λυράρης Στεφανής Χαιρέτης και οι συνεργάτες του και έφτιαξαν μια πολύ ωραία παραγωγή την οποία όμως θα ακούσουμε την επόμενη χρονιά,όπως επίσης και ο Θάνος Γιακουμάκης με την “Παραδοσιακή Χορωδία Ανωγείων” με πολλές πρόβες και αξιόλογες προσπάθειες το οποίο όμως αποτέλεσμα θα έχουμε και αυτό τη δυνατότητα να το απολαύσουμε στην επέτειο του 2021!

Ακόμα και στην εκδήλωση το πρωί της 13ης Αυγούστου στο Αρμί θα προσπαθήσουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός και να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στο μεγάλο γεγονός για την ιστορία του τόπου μας.Θα υπάρχουν καρέκλες με αποστάσεις διασκορπισμένες σε όλη την πλατεία Αρμί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί ένα cd παραγωγής του δήμου Ανωγείων από τον Στεφανή Χαιρέτη με τίτλο “Η Ιστορία γράφεται ότι καιρό κι αν κάνει”.

Σίγουρα όλο αυτό που ζούμε ούτε είναι ευχάριστο ούτε και συνάδει με τις παραδόσεις μας. Ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει η προάσπιση της ασφάλειας της κοινωνίας μας και της υγείας όλων των πολιτών.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις