Αναβαθμίζεται το λιμάνι Κολυμβαρίου

Κανένα σχόλιο

Χρηματοδότηση ύψους 5.742.925 ευρώ εγκρίθηκε από τον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά έργα έργα επέκτασης του λιμανιού του Κολυμπαρίου.

Το έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της λιμενικής υποδομής, τη δημιουργία νέων θέσεων αλιευτικών σκαφών και τουριστικών σκαφών, καθώς και τη «θωράκιση» της παραλίας από τη διάβρωση.

Το λιμάνι, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί ασφαλές προορισμό για τα πλοία, αναμένεται να υποστεί παρέμβαση στη λιμενική του υπόσταση με τη δημιουργία τριών νέων κυματοθραυστών, εργασίες αποκατάστασης και προστασίας από τη διάβρωση που έχει υποστεί η περιοχή και τέλος την ανάπλασης της χερσαίας ζώνης.

"Sponsored links"

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη. Αφορά την ασφάλεια του λιμανιού στο Κολυμπάρι, έργο για το οποίο εδώ και περίπου 10 χρόνια διεκδικούσαν όλες οι διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου και οι δημοτικές Αρχές», τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Παράλληλα τονίστηκε, ότι το λιμάνι είχε κατασκευαστεί πριν από 14 χρόνια ωστόσο ποτέ δεν εκπλήρωσε τους σκοπούς του καθώς δεν ήταν ασφαλή με αποτέλεσμα, να μην μπορεί να δεχτεί τουριστικά και επιβατηγά σκάφη, ενώ εξαιτίας των αλλαγών στα θαλάσσια ρεύματα η παραλία μέχρι τον Ταυρωνίτη, υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια σε άμμο.

Η προκήρυξη του έργου θα γίνει μέσα στο 2019 και η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις