16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανακοίνωση ΝΑΡ για τα γεγονότα της απεργιακής συγκέντρωσης στα Χανιά: Το Εργατικό Κέντρο τόλμησε να ξεθάψει μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήθελαν να στήσουν αντιπολιτευτικό πανηγύρι στις πλάτες των εργαζομένων

Ημερομηνία:

Με έντονο ύφος η ανακοίνωση της ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετική με την απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Μάη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Όπως αναφέρουν:

«το Εργατικό Κέντρο και οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τόλμησαν κι έκαναν την εμφάνισή τους στην απεργιακή συγκέντρωση στη Δημ. Αγορά ξεθάβοντας στελέχη και μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι ήθελαν να στήσουν το αντιπολιτευτικό μικροκομματικό τους πανηγύρι στις πλάτες των πληττόμενων εργαζομένων της νεολαίας της πόλης. Το παιχνίδι τους όμως δεν τους βγήκε, καθώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, με μπροστάρηδες τους φοιτητές με τους συλλόγους τους, αρνήθηκαν να δεχτούν την κοροϊδία όλων αυτών που έχουν φέρει τη χώρα μας σε τέτοια κατάσταση και για αυτό υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στην απεργία με όσους πραγματικά παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κι όχι με εκείνους που τα αντιπαλεύουν κρυφά ή φανερά, και φώναξαν συνθήματα υπέρ των εργαζομένων και ενάντια στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα σε συμμετοχή σε διαδήλωση σήμερα Πέμπτη 18 Μάη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ως παρέμβαση ενάντια στο 4ο μνημόνιο που θα ψηφίζεται στη Βουλή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καμία ανοχή στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος τώρα για να ζήσουμε ελεύθεροι! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει!

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συμμ. στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Μάη στα Χανιά

Με μεγαλύτερη μαζικότητα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις της 17ης Μάη ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου και της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης μετά από κάλεσμα σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στην αγωνιστική ανάταση του λαού των Χανίων που αντιμετωπίζει τη λαίλαπα των μέτρων που εφαρμόζονται και δεν αντέχει άλλο να σηκώνει την κρίση στις πλάτες του.

Η χθεσινή μέρα κατάφερε πανελλαδικά να στείλει ακόμη πιο αποφασιστικά κι ένα άλλο μήνυμα. Με τη μαζικοποίηση κατά χιλιάδες κόσμου των ανεξάρτητων ταξικών κέντρων αγώνα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τη στήριξη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, στάλθηκε το μήνυμα της καταδίκης στις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι συγκεντρώσεις των οποίων ήταν πανελλαδικά οριακά ανύπαρκτες. Οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται έχουν αντιληφθεί ότι η ΓΣΕΕ και κάθε εργατοπατέρας εκφράζουν άλλα συμφέροντα και έχουν σα στόχο τη διάλυση του εργατικού κινήματος και για αυτό τους γυρίζουν την πλάτη ώστε να οργανωθούν οι ίδιοι από τα κάτω, ενάντια στην πολιτική διάλυσης που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακολουθείται σήμερα κι από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα Χανιά, το Εργατικό Κέντρο και οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τόλμησαν κι έκαναν την εμφάνισή τους στην απεργιακή συγκέντρωση στη Δημ. Αγορά ξεθάβοντας στελέχη και μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι ήθελαν να στήσουν το αντιπολιτευτικό μικροκομματικό τους πανηγύρι στις πλάτες των πληττόμενων εργαζομένων της νεολαίας της πόλης. Το παιχνίδι τους όμως δεν τους βγήκε, καθώς εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, με μπροστάρηδες τους φοιτητές με τους συλλόγους τους, αρνήθηκαν να δεχτούν την κοροϊδία όλων αυτών που έχουν φέρει τη χώρα μας σε τέτοια κατάσταση και για αυτό υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στην απεργία με όσους πραγματικά παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κι όχι με εκείνους που τα αντιπαλεύουν κρυφά ή φανερά, και φώναξαν συνθήματα υπέρ των εργαζομένων και ενάντια στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Να καταδικαστούν οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου που άπλωσαν χέρι σε εργαζόμενους!

Η στάση των φοιτητών και των εργαζομένων έφερε την άμεση αντίδραση των μεγαλοπαραγόντων και των ξεπουλημένων, οι οποίοι προπηλάκισαν τόσο λεκτικά όσο και σωματικά μέλη των φοιτητικών συλλόγων και μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, τον πρόεδρο και τον ταμία της ΕΛΜΕ, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καθώς και άλλους διαδηλωτές που διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή να μην καπελώσει την απεργιακή διαδήλωση το ξεπουλημένο συνδικαλιστικό επιτελείο με τις πολιτικές του που μας έχουν φέρει ως εδώ. Ήταν κατόρθωμα η πορεία να συγκροτηθεί και να κινηθεί ανεξάρτητα από αυτούς με τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και όλη τη νεολαία να συσπειρώνονται στο νέο μπλοκ και να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη συνιδκαλιστική γραφειοκρατία, ενάντια στις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το κεφάλαιο, καλώντας κάθε εργαζόμενο της πόλης να δώσει τη μαχη για να μην περάσει το 4ο μνημόνιο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των συμφερόντων της εργατιάς κι όχι των αφεντικών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Χανίων και καλούμε κάθε εργαζόμενο της πόλης να οργανωθεί στο σωματείο του και να δώσει τη μάχη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος της πόλης σε νέα βάση και με αναβαθμισμένη στόχευση. Μόνο ένα ταξικά  ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, πολιτικά επικίνδυνο, που θα καταφέρει να σπάσει τα δεσμά των ευρωμνημονίων, να ανατρέψει την κυβέρνηση και όλο το αστικό μνημονιακό μπλοκ είναι αυτό που θα δώσει την πραγματική ελπίδα στο λαό σήμερα. Ενάντια στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και μακριά από το κομματικό καπέλωμα των σωματείων του ΠΑΜΕ από το ΚΚΕ, αλλά μέσα από την προσπάθεια για τη δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου αγώνα και τη δημιουργία ενός συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων που θα συσπειρώνουν τις πρωτοπόρες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου, αλλά και με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς στον τόπο μας μπορεί να αναζωπυρωθούν ξανά οι λαϊκές αντιστάσεις και οι νικηφόροι αγώνες.

Καλούμε σήμερα Πέμπτη 18 Μάη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Δημ. Αγοράς σε παρέμβαση ενάντια στο 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης.

"google ad"

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – Οργάνωση Βάσης Χανίων
(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...