Ανακοίνωση-σχόλιο της Τ.Ο. Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ για τον τραγικό θάνατο των φοιτητών

Κανένα σχόλιο

Η Τομεακή Οργάνωση Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες και τους οικείους των δύο φοιτητών που βρήκαν τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το συγκεκριμένο δυστύχημα έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά την συνολική έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού γύρω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, ώστε να είναι ασφαλή η πρόσβαση σε αυτό. Στο μέρος του ατυχήματος έχουν επαναληφθεί κι άλλα ατυχήματα στο παρελθόν, καθώς είναι κεντρικός δρόμος όπου τα οχήματα κινούνται με υψηλές ταχύτητες και υπάρχουν σημεία με χαμηλή ορατότητα.

Κρίνεται επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση στο χώρο του ιδρύματος προτού ξαναβρεθούμε μπροστά σε τόσο τραγικά περιστατικά.

"Sponsored links"

Η πολιτεία και το Πολυτεχνείο να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθούν:

  • Διάβαση υπόγεια ή υπέργεια στην στάση του λεωφορείου (όπου περνάνε καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές) και στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου.
  • Πεζοδρόμια κατά μήκος όλου του δρόμου και από τις δύο πλευρές.
  • Φωτεινοί σηματοδότες και πινακίδες για να ελαττώνουν ταχύτητα οι διερχόμενοι οδηγοί.
  • Φωταγώγηση του δρόμου.
  • Κόμβος και προστατευτικές μπάρες στα σημεία που κρίνεται αναγκαίο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Hip to the JiveΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7:00 pm - 9:00 pmμε τον Farmer Fastbird
    Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “Hip to the Jive”. Σκοπός μας να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.