15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανακοινώνεται νέο κεντροδεξιό κόμμα

Ημερομηνία:

Στα σκαριά είναι νέο κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο σύντομα φαίνεται ότι θα ανακοινωθεί κι επίσημα. Αυτό φανερώνουν οι ξεκάθαρες δηλώσεις του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην ΕΡΤ1, το κόμμα θα καλύπτει ιδεολογικά τον χώρο του κοινωνικού κέντρου και της κεντροδεξιάς και επ΄ ουδενί θα έχει σχέση με τον πολιτικό χώρο που βρίσκεται δεξιότερα της Ν.Δ.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κινητικότητα είναι το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνομιλεί τακτικά με βουλευτές της Ν.Δ, ακόμα και πρώην υπουργούς, οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εν λόγω πρωτοβουλίες των ημερών και είναι πιθανό κάποιοι από αυτούς να ενταχθούν στο νέο πολιτικό φορέα. Μεταξύ αυτών και η Κατερίνα Παπακώστα που ίδρυσε πρόσφατα την πολιτική κίνηση Ν.Ε.Ο (Νέα Ελληνική Ορμή), η οποία ωστόσο θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή που πρόσφατα διαγράφηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντώντας εμμέσως στο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη στο «Βήμα», ο οποίος ουσιαστικά έλεγε ότι ο Ευ. Αντώναρος μαζί με άλλα πρόσωπα (Παπακώστα, Βελόπουλος, Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης), συμμετέχει σε μια επιχείρηση υπονόμευσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο τον σχηματισμό του 6ου κόμματος, χαρακτήρισε τα λεχθέντα αστείες ιστορίες και τόνισε πως «αυτά είναι πράγματα που λένε και γράφουν διάφορα παπαγαλάκια. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση με όλα αυτά τα στελέχη που λένε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Καρατζαφέρη, ή τον Βελόπουλο; Εχω ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα, σχετικά με τις παρεμβάσεις μου.Μέχρι κι οτι είμαι “όψιμος Συριζαίος”. Εγώ σέβομαι κάθε άνθρωπο που ανήκει σ’ ενα κόμμα κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ανήκει όπου θέλει. Αλλά, εγώ ανήκω εδώ και 40 χρόνια στη ΝΔ. Στην κεντροδεξιά παράταξη».

Τέλος για άλλη μια φορά άφησε αιχμές κατά Μητσοτάκη και Σαμαρά, για τις ακραίες φωνές που έχουν φέρει μέσα στο κόμμα. «Aν συνεχιστεί η μονόπλευρη, μονοδιάστατη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία κι άρχισε απο την προηγούμενη ηγεσία, του Αντώνη Σαμαρά, φοβάμαι, πως, κομμάτια του κόσμου που ψήφιζαν κατά καιρούς τη ΝΔ, δεν θα την ψηφίσουν την επόμενη φορά» επισήμανε.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ