19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αναστολή απέλασης για άλλους 6 μήνες για τους 42 Σύρους πρόσφυγες στα Χανιά

Ημερομηνία:

Νέα 6μηνη αναστολή απέλασης στους 42 Σύρους πρόσφυγων χορηγήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Η 6μηνη αναστολή απέλασης που είχε δοθεί στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα Χανιά έληξε το Σάββατο όμως τελικά η αστυνομία αποφάσισε να την ανανεώσει για άλλο ένα 6μηνο ώστε να μη βρεθούν και στην παρανομία.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 42 πρόσφυγες βρίσκονται τους τελευταίους 6 μήνες σε ξενοδοχείο της Νέας Χώρας του οποίου ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Βολικάκης καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αφού ενώ υποδέχθηκε συνολικά περίπου 140 πρόσφυγες πριν 6 μήνες με τη διαβεβαίωση των αρχών ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τη διαμονή τους εκεί, έως σήμερα τίποτα δεν έχει λάβει.

Ζητά, εφόσον παραμείνουν και άλλο διάστημα, να υπογραφεί κάποιου είδους σύμβαση με την Πολιτεία η οποία να τον διασφαλίζει οικονομικά. Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για φιλοξενία τους στο ξενοδοχείο λήφθηκε εξαιτίας της απουσίας κρατικών δομών για να τους φιλοξενήσουν.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα αν και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να παραμένουν στο ξενοδοχείο τη σίτιση έχουν αναλάβει συσσίτια της πόλης αλλά και μεμονωμένοι αλληλέγγυοι πολίτες. Και εδώ, το κράτος απουσιάζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τους 42 πρόσφυγες που παραμένουν στα Χανιά 20 είναι παιδιά.

Οι 42 πρόσφυγες δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ζητούν από το ελληνικό κράτος ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να φθάσουν στους προορισμούς τους που είναι οι χώρες του βορρά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...