19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα θα πωλούνται ξανά από σήμερα

Ημερομηνία:

Νέες ανατροπές έρχονται στο παραπέντε με τα προϊόντα που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ την περίοδο του lockdown.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα βγει απόφαση που θα επιτρέπει την πώληση ειδών που προστατεύουν από το κρύο στα σούπερ μάρκετ, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα.

Αυτό τόνισε το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο Blue Sky ο υπουργός.

Πριν από λίγες μέρες, με απόφαση του το υπουργείο Ανάπτυξης είχε απαγορεύσει την πώληση ρουχισμού από τα σούπερ μάρκετ λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και άλλων αγαθών που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

«Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Οτι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο Α. Γεωργιάδης.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως την κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη αγωνία και ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές».

Σημείωσε πως για να γίνει αυτό «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο» καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα για να περάσουμε απέναντι».

Τέλος, αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο Α. Γεωργιάδης, σημείωσε πως σήμερα περνάει από την Βουλή διάταξη που δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...