15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αττική – Πύρινο μέτωπο 25 χιλιομέτρων

Ημερομηνία:

Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό δίνουν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο αυτό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Ανατολική Αττική, ενώ σε πύρινο κλοιό είναι και το Καπανδρίτι.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαγιάννης, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Δύο στρατόπεδα, δύο κατασκηνώσεις και ένα μοναστήρι χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχτεί πολλά σπίτια σε Κάλαμο και Βαρνάβα.

Το πύρινο μέτωπο στον Κάλαμο είναι πλέον σε ύφεση, αν και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Από χθες οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περισσότερες από 20 οικίες.

«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε χθες, στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή, αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτουργήσουν οι κρουνοί» είπε στο Πρακτορείο FM o αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια».

Στον Κάλαμο η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ενώ στην περιοχή του Βαρνάβα, ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αποκατάστασή της αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Τα σπίτια που κάηκαν ήταν από τις πρώτες ώρες του απογεύματος. Το βράδυ δεν είχαμε σπίτια καμένα, όπως και σήμερα. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μεμονωμένο γιατί υπάρχουν σπίτια διάσπαρτα, μεμονωμένα και στο δάσος και σε αγροτικές περιοχές, αλλά οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν, καθώς είναι καλά θωρακισμένοι», ανέφερε με τη σειρά του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...