Ανθίζουν τα πανηγύρια στην Κρήτη – Όλα όσα θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου

Κανένα σχόλιο

Τα τελευταία χρόνια και στην Κρήτη ζούμε μία μεγάλη άνθηση των πανηγυριών.

Όλο το καλοκαίρι αλλά κυρίως τον Αύγουστο, στην επαρχία της Κρήτης, σε χωριά και σε κωμοπόλεις, αλλά ακόμα και μέσα στις πόλεις, δεκάδες πανηγύρια γεμίζουν ζωή τις πλατείες.

Γιορτές και πανηγύρια που μπορεί να έχουν και πολιτικό χαρακτήρα, όπως το Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα, στα Ανώγεια, άλλα που παίρνουν τη μορφή φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής όπως αυτό που πραγματοποιούνταν στο Χουδέτσι, ή, που απλά πραγματοποιούνται από τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών με αφορμή κάποιο προϊόν που παράγεται στην περιοχή.

"Sponsored links"

Το γεγονός είναι ότι με αφορμή τα πανηγύρια τα χωριά όλα φοράνε τα καλά τους και ζωντανεύουν. Στα πανηγύρια επίσης βρίσκουν κοινό έτοιμο να γιορτάσει με τη μουσική τους, οι πολλοί νέοι μουσικοί του τόπου μας που ασχολούνται με την κρητική μουσική παράδοση ενώ τα έσοδα που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται για τις πολιτιστικές δράσεις και τις ανάγκες των Συλλόγων της περιοχής.

Είναι μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων, με κάποια πανηγύρια να είναι πιο παραδοσιακά και ιστορικά και άλλα καινούργια, που προσπαθούν και αυτά να αφήσουν το στίγμα τους και να κερδίσουν τον επισκέπτη.

Παρακάτω παραθέτουμε μία λίστα των πανηγυριών των επόμενων ημερών, σε όλη την Κρήτη.

Διαβάστε την:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις