Ανοίγει ο δρόμος για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων

Κανένα σχόλιο

Η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών που υπογράφουν αναδιαρθρώσεις και «κουρέματα» επιχειρηματικών οφειλών θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Αυτή τη διαβεβαίωση έλαβε, σύμφωνα με το Έθνος, το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κατά τη συνάντηση -διάρκειας 2 ωρών- που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

«Συζητήσαμε σε πολύ γόνιμο κλίμα για τα θέματα ρευστότητας, της χρηματοδότησης της οικονομίας, της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για τα θέματα ηλεκτρονικών συναλλαγών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλας Καραμούζης και σημείωσε πως: «καταλήξαμε στο να διαμορφώσουμε μια σειρά από επιτροπές συνεργασίας ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα και να επιλύσουμε τα θέματα που απασχολούν και τον τραπεζικό τομέα αλλά και τις επιχειρήσεις και την κοινωνία».

"Sponsored links"

«Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας θα βελτιώσει το κλίμα και θα δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν με καλύτερους όρους τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

Πιο συγκεκριμένα οι τραπεζίτες ανέφεραν πως η ρευστότητα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, δεν υπάρχει ζήτηση για δάνεια από τα νοικοκυριά, από τα μέσα Μαρτίου παρατηρείται επιβράδυνση στον ρυθμό εκροών των καταθέσεων, αντίθετα υπάρχει υστέρηση στον ρυθμό μείωσης των «κόκκινων» δανείων καθώς λόγω της αβεβαιότητας ρυθμισμένα δάνεια βρέθηκαν εκ νέου σε καθυστέρηση.

Οπως είπαν οι τραπεζίτες το 25% των «κόκκινων» δανειοληπτών ανήκει στην τάξη των στρατηγικά κακοπληρωτών, «πρέπει να τους εντοπίσετε» ήταν η απάντηση του κ. Δραγασάκη.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που δημιουργούνται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που μπορούν να χρηματοδοτήσουν φέτος με 1,3-1,5 δισ. ευρώ την ελληνική οικονομία.

 

Έθνος 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today