14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βρετανία από 15 Ιουλίου

Ημερομηνία:

Το άνοιγμα των συνόρων για τη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, από τις 15 Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Για τη Σουηδία παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξή τους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης  να ανοιξει ο τουρισμός στην Ελλάδα την Τετάρτη 1 Ιουλίου, για 9 χώρες όμως, συνέχιζε να ισχύει απαγόρευση πτήσεων. Αυτές οι χώρες ήταν η Βρετανία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Βόρεια Μακεδονία Ο κατάλογος έλαβε υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις συγκεκριμένες χώρες, ενώ τα κριτήρια βασίστηκαν σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες, δεν θα χρειάζεται από την 10η Ιουλίου να περάσουν 14ημερη καραντίνα.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών υποστήριξε στο πλαίσιο συνέντευξης του στο BBC ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι, σε πρώτη φάση, στη λίστα, επειδή η κυβέρνησή της ανακοίνωσε ότι η επόμενη αναθεώρηση των δικών τους συστημάτων θα γίνει στις 15 Ιουλίου. Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα, και αυτό είναι θέμα των Ελλήνων», τελικά η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες, από την επόμενη εβδομάδα, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν φτάνουν στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...