Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ποιότητα και τη διαχείριση του νερού στον Αποκόρωνα την Κυριακή

Κανένα σχόλιο

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, ο Αγροτικός Σύλλογος και κάτοικοι Καϊνας θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συζήτηση στο πρώην δημοτικό σχολείο Κάϊνας την Κυριακή 11/10/20 και ώρα 11:00 με θέμα τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού στον Αποκόρωνα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε αρκετά χωριά του Αποκόρωνα οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν φίλτρα ή ακόμη να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό επειδή αυτό της βρύσης δεν είναι προς πόση.

"Sponsored links"

Οι διακοπές της υδροδότησης είναι συχνές και κάποιες φορές μεγάλες σε διάρκεια και το απαρχαιωμένο δίκτυο και η κατάσταση των δεξαμενών σε πολλές περιπτώσεις αχρηστεύει το νερό που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πόσιμο.

Επίσης τις τελευταίες εβδομάδες το νερό που τρέχει στις βρύσες αρκετών χωριών του Αποκόρωνα έχει καφέ χρώμα και άσχημη γεύση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν για νερό πλυσίματος.

Θεωρώντας στην Πρωτοβουλία μας, το νερό ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό και θεωρώντας ότι στον Αποκόρωνα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, ανοίξαμε τη συζήτηση προβάλλοντας αρχικά στις Καλύβες το ντοκιμαντέρ :  “Οι κοπρίτες (των Σταγιατών) / Ελεύθεροι άνθρωποι – Ελεύθερα νερά” και περάσαμε σε ένα πρώτο δημόσιο κείμενο. Παράλληλα οι κάτοικοι και ο Αγροτικός σύλλογος της Κάϊνας υπέγραψαν μαζικά επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο με θέμα τα προβλήματα υδροδότησης του χωριού τους και όχι μόνο. Συνευρεθήκαμε ξανά σε κάλεσμα Πρωτοβουλίας και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Αρμένων, σε μια συμβολική και ουσιαστική ενέργεια, μαζί με πολύ κόσμο, καθαρίζοντας τις πηγές των Αρμένων (βγάζοντας από μέσα ταμπέλες, σκαμπό, σκουριασμένους στύλους ηλεκτροδότησης κ.α.) καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο αυτών (ποταμάκια που ξεκινούν από τις πηγές, γήπεδο ποδοσφαίρου Αρμένων, ιερός ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Σε αυτές τις συναντήσεις αναπτύχθηκαν συζητήσεις και διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση και συντήρηση του δικτύου υδροδότησης, γενικότερα της ποιότητας του νερού που φτάνει στις βρύσες μας, την κατάσταση των πηγών, την διαχείριση αυτού εν τη απουσία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης στο δήμο κ.α.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Καλούμε, λοιπόν, σε ανοιχτή συζήτηση στο πρώην δημοτικό σχολείο Κάϊνας την Κυριακή 11/10/20 και ώρα 11:00 με θέμα τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού στον Αποκόρωνα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις