«Ανοσία για δύο χρόνια από τον συνδυασμό των εμβολίων Sputnik V και AstraZeneca»

Κανένα σχόλιο

Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορεί να προστατεύει όσους έχουν εμβολιαστεί, ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με το ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca θα παρέχει ανοσία έναντι του ιού για δύο χρόνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Γκαμαλέγια (Gamaleya) που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός των εμβολίων θα μπορέσει να ενισχύσει το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με τη χρήση του σκευάσματος.

"Sponsored links"

«Αυτό σημαίνει, ως αποτέλεσμα της χρήσης ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου που θα αποτελείται από δύο συστατικά, ότι τα κύτταρα μνήμης θα είναι πολύ καλύτερα δομημένα και το εμβόλιο προφανώς, θα προστατεύει όσους έχουν εμβολιαστεί όχι για 3 ή 4 μήνες, αλλά για τουλάχιστον δύο χρόνια, αν και ασφαλώς χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί αυτό» σημείωσε συγκεκριμένα.

Εν τω μεταξύ, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Ρωσία θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορονοϊού το φθινόπωρο του 2021.

«Ελπίζω οι κλινικές δοκιμές να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε την πρώτη φάση ή τη δεύτερη φάση των δοκιμών. Διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν αντισώματα και να αναπτυχθεί κλινική φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει από πριν ποια χαρακτηριστικά είναι τα καλύτερα, ποιες τεχνολογίες και ποια φάρμακα έχουν πλεονεκτήματα. Μπορώ μόνο να πω ότι έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση σε αυτό -και αυτό είναι η μοναδική δυνατή επιλογή- να δοκιμάζουμε αρκετές τεχνολογίες καθώς αναπτύσσουμε το φάρμακο. Αυτό είναι που κάνουμε» τόνισε.

Το φάρμακο, όπως είπε, θα δίνεται με σταγόνες και η δράση του αναμένεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και δέκα ημερών.

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις