20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

«Αντάρτικο» κατά του Σαλβίνι από Ιταλούς δημάρχους – Αρνούνται να εφαρμόσουν ρατσιστικό διάταγμα

Ημερομηνία:

«Κεφάλι» κατά του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι σηκώνουν δήμαρχοι της Ιταλίας, αρνούμενοι να εφαρμόσουν ρατσιστικό διάταγμα κατά μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Την αρχή έκανε ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ιταλική ραδιοφωνία ξεκαθάρισε ότι «αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων».

«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του Ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος αμφισβητεί ιδιαίτερα το μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία. Στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας — αυτό το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός.

Η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι ήταν άμεση και, όπως συνήθως, με αρκετή δόση λαϊκισμού: «Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», ανέφερε σε μήνυμα στο facebook, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί προσεχώς στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

Το παράδειγμα του Λεολούκα Ορλάντο ακολούθησαν και άλλοι δήμαρχοι της χώρας, μεταξύ των οποίων οι αριστεροί επικεφαλής της δημοτικής αρχής της Νάπολης και της Φλωρεντίας.

Με διάταγμα που «πέρασε» τον Νοέμβριο ο Σαλβίνι είχε καταργήσει τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, οι οποίες χορηγούνταν σε ευάλωτα άτομα όπως οικογένειες ή γυναίκες που έφταναν στην Ιταλία μόνες τους με παιδιά, καθώς και σε μετανάστες που υπέφεραν από ψυχικά τραύματα από όσα υπέστησαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...