Αντίθετη η Δημοτική Αρχή στις σχεδιαζόμενες ΒΑΠΕ σε περιοχές NATURA στην Κίσσαμο

Κανένα σχόλιο

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Δημοτική Αρχή Κισσάμου στα προωθούμενα σχέδια εγκατάστασης ΒΑΠΕ των εταιρειών Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν και προστατευόμενες περιοχές του Δήμου Κισσάμου.

Ο Δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης σε δηλώσεις του επισημαίνει: «Η εγκατάσταση τέτοιων “φαραωνικών” ΒΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές του δήμου μας που αναφέρονται στα σχέδια των εταιρειών Κοπελούζου και ΤΕΡΝΑ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Άποψη μας – την οποία και διατυπώσαμε και στη διαδικασία διαβούλευσης για την αναθεώρηση του χωροταξικού της Κρήτης – είναι ότι απαράβατος όρος κάθε δραστηριότητας ανάπτυξης ΑΠΕ θα πρέπει να αποτελεί η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και της αειφορίας και όχι τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη κάποιας εταιρείας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είπαμε ότι απαιτείται να υπάρξει – και στο χωροταξικό – σαφώς διατυπωμένη αναφορά για την προστασία των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως για παράδειγμα της Γραμβούσας. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία να συναινέσουμε σ’ ένα τέτοιο “έγκλημα” απέναντι στη φύση και την κοινωνία μας και σε μια διαδικασία που αγνοεί την τοπική κοινωνία και η οποία δεν είναι ελεγχόμενη και υποβαθμίζει το φυσικό μας περιβάλλον».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις