Αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο η πυραυλική επίθεση στη Συρία λένε οι νομικοί του γερμανικού κοινοβουλίου

Κανένα σχόλιο

Τα πλήγματα των δυτικών χωρών στη Συρία αντιτίθενται στο διεθνές δίκαιο, εκτιμούν οι νομικοί σύμβουλοι του γερμανικού κοινοβουλίου, με μια γνωμάτευσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον ενός κράτους, προκειμένου να τιμωρηθεί για την παραβίαση, από το κράτος αυτό, μιας διεθνούς σύμβασης, συνιστά παραβίαση της απαγόρευσης προσφυγής στη βία που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο”, αναφέρουν οι νομικοί της Μπούντεσταγκ απαντώντας σε ένα ερώτημα που έθεσε το κόμμα Die Linke της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η άποψη αυτή βασίζεται μεταξύ άλλων σε μια διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που χρονολογείται από το 1970 και στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι χώρες έχουν καθήκον “να απέχουν, στις διεθνείς σχέσεις τους” από τον εξαναγκασμό μέσω στρατιωτικών μέτρων. Υπενθυμίζουν επίσης ότι στο παρελθόν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει απορρίψει τα ένοπλα αντίποινα, χαρακτηρίζοντάς τα “ασύμβατα με τους στόχους και τις αρχές” του ΟΗΕ.

"Sponsored links"

Η αιτιολογία που προέβαλε η Βρετανία, η οποία συμμετείχε στα πυραυλικά πλήγματα μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία “δεν είναι πειστική”, τονίζεται επίσης στην αναφορά αυτή, ένα αντίγραφο της οποίας ήρθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Λονδίνο εκτιμούσε ότι το διεθνές δίκαιο επιτρέπει κατ’ εξαίρεση μια πράξη αντιποίνων προκειμένου να εμποδιστεί μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση και θεωρούσε ότι οι όροι αυτοί πληρούνταν μετά τη χρήση χημικών όπλων από τις ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος. Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες ωστόσο αναρωτιούνται “αν οι στρατιωτικές επιθέσεις είναι πραγματικά το κατάλληλο μέσο για να εμποδιστούν περαιτέρω δεινά” στη Συρία.

Από τον πόλεμο στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι ενώ εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες. Στις 14 Απριλίου, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβάρδισαν τρεις εγκαταστάσεις που φέρονται ότι συνδέονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, σε αντίποινα για την επίθεση που έγινε στις 7 Απριλίου στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

ΑΠΕ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις