15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αντίθετος ο δήμος Μετσόβου για τις γερμανικές ανεμογεννήτριες στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

Ημερομηνία:

Αντίθετος με την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στο Περιστέρι (όρος Λάκμος) και εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων είναι ο Δήμος Μετσόβου.

Η αντίθεση προκύπτει από την εκτενή ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι θα προκληθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος επίσημα δεν έχει καμία ενημέρωση καθώς δεν είναι ο φορέας που αδειοδοτεί τέτοιες εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος υπενθυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που το 2013 προκάλεσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Στην ίδια θέση παραμένει.

«Ήδη κινούμαστε ώστε να προβάλλουμε τεκμηριωμένες ενστάσεις κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Φυσικά θα προκαλέσω Δημοτικό Συμβούλιο ώστε με ομόφωνη απόφαση να αποτραπεί η εγκατάσταση στις θέσεις αυτές. Κρίνω ότι η θέση του Δήμου πρέπει να είναι σαφής και αποφασιστική για να αποτραπεί οποιαδήποτε παρέμβαση στα βουνά μας, χωρίς μάλιστα την βούλησή μας. Και ειδικά όταν οι εκτάσεις αυτές είναι δημοτικές», υπογραμμίζει ο κ. Τζαφέας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...