Αντίθετος στην ξενοδοχοποίηση της “Ακρόπολης των Χανίων” στο Λόφο Καστέλι ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων εκφράζει την εναντίωσή του στη μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο:

Ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι στην παραχώρηση των εμβληματικών κτιρίων στο Λόφο Καστέλι για χρήση τουριστική (ξενοδοχείο).

Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τους περιορισμούς στους οποίους υπόκεινται οι ιδιοκτησίες μας μορφολογικά και χρήσεων. Και όπως είναι γνωστό ο λόφος Καστέλι είναι σε ζώνη μείζονος προστασίας όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί.

"Sponsored links"

Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε το χώρο ως το μαπλκόνι του ενετικού λιμανιού, την Ακρόπολη των Χανίων και που άλλοι το λένε Τοπόσημο – Σημαία της πόλης.

Το Πολυτεχνείο με την ίδρυσή του αυτά τα κτήρια έχει ως έδρα του.

Σήμερα. την ξενοδοποίηση τη θεωρούμε πράξη γελοιποίησης του χώρου, φορτωμένου με τόσους συμβολισμούς, όπου είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές ανασκαφές της Μινωικής Κυδωνίας.

Πιστεύουμε ότι ταιριάζει χρήση Ακαδημαϊκή – Πολιτιστική που μαζί με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) και το θέατρο “Θεοδωράκη” που είναι όλα πολύ κοντά μεταξύ τους, θα απαρτίσουν τη Χανιώτικη Τριλογία.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Ε. Καραβιτάκης

Ο Γραμματέας

Βασίλης Γιατρουδάκης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις