Αντίστροφη μέτρηση για επαναφορά του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία – Ψάχνουν ισοδύναμα Ξανθός – Πολάκης

Κανένα σχόλιο

Της Νικολέτας Ντάμπου

Η αντίστροφη μετρητή για την επαναφορά του 5ευρου εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έχει ξεκινήσει καθώς έχουν μείνει 8 ημέρες ως το τέλος Οκτωβρίου που η τρόικα έχει θέσει ως ημερομηνία . Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο κ. Πολάκης, ψάχνουν εναγωνίως ισοδύναμα μέτρα για να αποφύγουν την επιστροφή του μέτρου.

Για την επιστροφή του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία ως το τέλος Οκτωβρίου, πιέζει η τρόικα τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, οι οποίοι ψάχνουν ισοδύναμα μέτρα για να αποφύγουν την επιστροφή του μέτρου αυτού.

"Sponsored links"

Με βάση το νέο Μνημόνιο, το υπουργείο Υγείας μέσα στις 10 επόμενες ημέρες θα πρέπει να αποφασίσει είτε να επαναφέρει το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε να βρει άλλον τρόπο να αποδίδει κάθε χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία ποσό ύψους 19 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν τα ετήσια έσοδα από το εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι η τρόικα θα αποδεχθεί την αντικατάστασή του.

 

 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά και τα όσα δήλωσε στο LIFE2DAY.GR , το 5ευρο εισιτήριο στα δημόσια  νοσοκομεία πλήττει τους πάντες και δεν πρέπει να επιστρέψει, στα νοσοκομεία, αφενός λόγω της πολύ άσχημης οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, όπου οι άνθρωποι μετράνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ και αφετέρου λόγω του ότι τα οικονομικά οφέλη του μέτρου αυτού είναι πολύ χαμηλά, γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ, όταν το μέτρο του 1 ευρώ για κάθε εκτελεσμένη συνταγή, αποφέρει στο κράτος, 60 με 65 εκατομμύρια.

Το καλύτερο ισοδύναμο, κατά την κ. Ανεμοδουρά, είναι ο έλεγχος των δαπανών στα νοσοκομεία, οι κεντρικές κοστολογήσεις ο έλεγχος των ανελαστικών δαπανών, καθώς και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στα χειρουργεία. Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ πρόσφατες ιδέες που εκφράστηκαν για δημοσιονομικό αντιστάθμισμα από την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Υγείας μας είπε η κ. Ανεμοδουρά.

Υπενθυμίζεται ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ καταργήθηκε στις αρχές Απριλίου του 2015, προς υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

life2day.gr/

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις