15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ”: Ανοχύρωτη η πόλη απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά” μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών:

Οι πλημμύρες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στα Χανιά αναδεικνύουν το γεγονός ότι τα Χανιά είναι μια ανοχύρωτη πόλη απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Η αιτία αυτού του γεγονότος δεν μπορεί να αναζητηθεί στο πόσο έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα. Η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στις πολιτικές των μνημονίων, των περικοπών των κονδυλίων προς τους δήμους αλλά και στις πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Στην ποιότητα και στην ποσότητα των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη. Πρέπει να αναζητηθεί στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς λιτότητας που ψήφισαν. Τα όποια έργα έγιναν αποδεικνύεται ότι αφορούσαν τις μεγαλύτερου οικονομικού ενδιαφέροντος περιοχές ενώ την ίδια στιγμή άφηναν τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές απροστάτευτες.

Αποτελεί πράγματι τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι μόλις λίγο καιρό πριν, στελέχη της πασοκικής και της δεξιάς αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο επαίρονταν ότι στα Χανιά «δεν κινδυνεύουμε από πλημμύρες λόγω των έργων που έχει κάνει η ΔΕΥΑΧ».

Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα. Να υπάρξουν άμεσα συνεργεία του Δήμου που θα καταγράψουν τις ζημιές και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Να υπάρξει αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015 και να υπάρξουν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα.

Να μετατρέψουμε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου σε ένα κύμα διεκδίκησης πίσω αυτών που μας έκλεψαν. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα. Λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για έργα βιτρίνας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ