ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία – Ο Δήμος Χανίων άμεσα να αποφασίσει μηδενισμό των δημοτικών τελών και των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ

Κανένα σχόλιο

Με τους εργαζόμενους στο δρόμο και τις πλατείες

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια

Όλοι στις διαδηλώσεις πριν και μετά το δημοψήφισμα

"Sponsored links"

NΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ:

• ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
• EΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ
• ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα τόσο των διαρκών και κλιμακούμενων εκβιασμών από την πλευρά των «θεσμών», που θέλουν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη όσο και της επίσης κλιμακούμενης αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ από μεγάλα τμήματα των εργαζομένων.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα βήμα μπροστά για όλους όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του Πειραιά, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία – αυτή είναι η δύναμη που είπε όχι στον εκβιασμό, όχι στο συμβιβασμό.

Τώρα είναι η ώρα για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Ψηφίζουμε μαζικά υπέρ του «όχι στη συμφωνία» στις κάλπες την Κυριακή για να μην αφήσουμε όσους οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση να πάρουν τη ρεβάνς. Να τσακίσουμε τους Σαμαράδες και τα Ποτάμια που μένουν πιστοί στην Τρόικα και στα Μνημόνια, ζητώντας νέες θυσίες. Ταυτόχρονα, όμως, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να μην επιτρέψουμε νέους συμβιβασμούς όπως αυτούς που έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους πέντε μήνες.

Απαιτούμε την ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα λεφτά μπορούμε να τα βρούμε

• Με τη διαγραφή τους χρέους – Εδώ και τώρα και χωρίς εξαιρέσεις
• Με την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών
• Με έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και την πάλη για να πάρουν τον έλεγχο οι εργάτες.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι όπως η δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να επεκταθούν και να μονιμοποιηθούν ώστε να υπάρξει πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

"Sponsored links"

Ο Δήμος Χανίων πρέπει άμεσα να αποφασίσει το μηδενισμό ή τουλάχιστον τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών και των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ ώστε να αποδείξει ότι στέκεται πραγματικά στο πλευρό του λαού απέναντι στους εκβιασμούς της ΕΚΤ και των θεσμών. Θεωρούμε λάθος που αναβλήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 2/7, γιατί θα μπορούσε να κινηθεί σε αντίστοιχη κατεύθυνση. Παρόλα αυτά στην έκτακτη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα μπορούν να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις